Almanya'nın İlk Türk Bakanı Siyasete Vedat Etti

Almanya'nın İlk Türk Bakanı Siyasete Vedat Etti

Almanya’nın ilk Türk kökenli bakanı olarak tarihe geçen Aşağı Saksonya eski Sosyal İşler, Aile, Uyum ve İmar Bakanı Aygül Özkan siyasete veda etti. Ağustos ayından itibaren DB Kredit Bank’ın Berlin’de bulunan şubesine genel müdür...

Almanya’nın ilk Türk kökenli bakanı olarak tarihe geçen Aşağı Saksonya eski Sosyal İşler, Aile, Uyum ve İmar Bakanı Aygül Özkan siyasete veda etti.

Ağustos ayından itibaren DB Kredit Bank’ın Berlin’de bulunan şubesine genel müdür olarak getirileceği bildirilen Özkan Aşağı Saksonya Meclisi’nden çiçeklerle uğurlandı. Özkan’ın yerine ise yedek listede bulunan Heidemarie Mundlos getirildi.

Bu arada cami kontrolleri ile sık sık gündeme gelen Aşağı Saksonya eski İçişleri Bakanı CDU’lu Uwe Schünemann yeniden siyasete döndü.

Schünemann, ani vefat eden Norbert Böhlke’nin yerine yedek kadrosundan eyalet milletvekili oldu. Aşağı Saksonya 2012 yılında yapılan eyalet parlamento seçimlerinde meclis dışında kalan Schünemann sonrasıyla aynı eyaletin Hameln kentinde kaymakamlık ve Kuzey Ren Vestfalye’nin Höxter kentinde katıldığı belediye başkanlığı seçimlerini kaybetmişti.

Schünemann’ı ‘hoş geldin’ diyerek karşılayan meclis başkanı Bernd Busemann, “20 yıllık meclis tecrübesi olan bir kişi, aramızda olmanın ne kadar güzel olduğunu bilir.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.