Almanya'dan Bir Tepki Daha: Polisler Sanki Canilermiş Gibi Kelepçeleniyorlar

Almanya'dan Bir Tepki Daha: Polisler Sanki Canilermiş Gibi Kelepçeleniyorlar

17 ve 25 Aralık 2013 yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yöneten polislerin gözaltına alınmasına Alman Federal Meclis’inden sert eleştiriler gelmeye devam ediyor. Sosyal Demokrat Parti’nin ardından açıklamada bulunan Yeşiller Partisi, Başbakan...

17 ve 25 Aralık 2013 yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yöneten polislerin gözaltına alınmasına Alman Federal Meclis’inden sert eleştiriler gelmeye devam ediyor. Sosyal Demokrat Parti’nin ardından açıklamada bulunan Yeşiller Partisi, Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın tutuklamalar ile cumhurbaşkanlığı seçimine yatırım yaptığını belirterek, “Erdoğan’ın rüşvet operasyonları kapsamında sadece görevini yapan polislerin ortaya çıkardıklarının kendi hükümetinin ucuna dayanmasından ötürü hem polisleri hem de adli kovuşturma yapan yüksek yargı mensuplarını ‘temizlemek’ istediği izleniminin oluştuğu” kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeşiller Partisi Federal Meclis milletvekili Claudia Roth, “Bu tutuklamaların Cumhurbaşkanlığı seçimiyle alakasının olduğunu düşünüyorum. İzlenimim, hedef için her türlü siyasi aracın meşru kılınma gayretinin gösterildiğidir. Tutuklanan polisler sanki canilermiş gibi kelepçeleniyorlar. Ardından da bir oraya bir buraya televizyon kanalları gönderiliyor. Yürütülen bu siyaset beni endişelendiriyor.” dedi.

Açıklamalarının devamında, “Bu gözaltına almalar ‘temizlik’ dalgası kokuyor, bu adil ve hukuk devleti ilkelerine bağlı bir dava gibi gözükmüyor.” tepkisinde bulunan Roth, “Tutuklanan polisler yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında sadece görevlerini yaptılar.” dedi. Roth şunları belirtti: “Bu tutuklamalar bana büyük bir korku uyandıran temizlik dalgalarını hatırlatıyor. Hukuk devleti prensibine dayalı demokratik ülkelerde böyle bir şey yok, olamaz da. Ayrıca, bunlar bana (Vladimir) Putin’in tedbirlerini anımsatıyor. Başbakan Erdoğan geçmişte sıkça demokrasinin karşıtı olan ‘Putin modelini’ kendisine örnek seçmişti.

Tüm alanlarda şeffaf olunması gerekiyor. Rüşvet, Türkiye için büyük bir problem. Polisler sadece görevlerini yaptılar. Erdoğan’ın kabinesine dokunan yolsuzluk ve rüşveti ortaya çıkarınca bu tür muamelelere maruz kaldılar. Tabi ki polis içinde bir kanunsuzluk varsa ortaya çıkarılmalıdır. Fakat burada farklı bir durum olduğu açıkça görülüyor. Kullanılan dil bile intikam kokuyor.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.