Almanya’da Yabancı Yatırımcının En Çok Sevdiği Eyaletler Açıklandı

Almanya’da Yabancı Yatırımcının En Çok Sevdiği Eyaletler Açıklandı

Yabancı yatırımcıların Almanya’da en çok sevdiği eyalet Baden-Württemberg olurken onu Kuzey Ren Vestfalya takip etti. Hessen eyaletinin Frankfurt şehri ise yabancıların özellikle tercih ettiği yerlerin başında geliyor.Almanya’da yapılan...

Yabancı yatırımcıların Almanya’da en çok sevdiği eyalet Baden-Württemberg olurken onu Kuzey Ren Vestfalya takip etti. Hessen eyaletinin Frankfurt şehri ise yabancıların özellikle tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Almanya’da yapılan bir araştırma yabancı yatırımcıların en çok sevdiği eyaletleri ortaya çıkardı.

Ernst & Young (EY) adlı ekonomi araştırma kurumu tarafından yapılan araştırmada yabancı dostu eyaletlerin başında Baden-Württemberg’in (BW) geldiği belirlendi.

Bu eyalet ülke dışından 222 yabancı sermayeli proje ile ilk sırada gelirken, BW’yi Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti takip etti. KRV’de ise yabancı yatırımcılar tarafından sürdürülen projelerin sayısı 163 olarak kayıtlar geçti.

Öte yandan şehir bazında ise yabancıların en sevdiği yer ise Frankfurt oldu. Hessen eyaletinin finans merkezi olan şehir aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası başta olmak üzere uluslararası bankacılık sektörüne de ev sahipliği yapıyor.

Başta kitap ve otomobil olmak üzere uluslararası fuarlara da kapısını açan şehire doğrudan yatırım yapan yabancı şirketlerin sayısı 57 iken Frankfurt’u 69 yabancı proje ile Düsseldorf takip etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.