Almanya'da Teröre Destek Vern Ve Mali Yardım Yapanlara Sert Cezalar Geliyor

Almanya'da Teröre Destek Vern Ve Mali Yardım Yapanlara Sert Cezalar Geliyor

Alman hükümeti terörle mücadelede daha etkin mücadele etmek için harekete geçti. Federal Adalet Bakanlığı yıl sonuna kadar Ceza Hukuku’nda değişiklik yapacak. Terör eğitimi almak, yurt dışında ağır şiddet olaylarına katılmak için...

Alman hükümeti terörle mücadelede daha etkin mücadele etmek için harekete geçti. Federal Adalet Bakanlığı yıl sonuna kadar Ceza Hukuku’nda değişiklik yapacak. Terör eğitimi almak, yurt dışında ağır şiddet olaylarına katılmak için Almanya’dan ayrılanlara ağır cezalar verilecek. Terör örgütlerinin mali desteklerini kurutmak içinde çalışmalar yapan Federal Adalet Bakanlığı, terör örgütlerine mali destek verenleri cezalandıracak.

Ceza hukukundaki değişikliğin başta IŞİD terörü olmak üzere PKK gibi terör örgütlerini de kapsadığını belirten Federal Adalet Bakanlığı sözcüsü “Yasada terör örgütü ayrımı yapılmayacak.” ifadesini kullandı. Ceza Yasası’nın 129a ve 129b maddelerinin terör suçlarını ele aldığını hatırlatan bakanlık sözcüsü, hangi faaliyetlerin terör kapsamında değerlendireceğini mahkemenin inceleyerek karar verdiğini belirtti.

PKK’nın da Almanya’da terör örgütü olarak kabul edildiğini belirten Adalet Bakanlığı sözcüsü Federal Yargıtay’ın 2010 yılında PKK’nın terör örgütü şartlarını taşıdığı gerekçesiyle terör örgütü olduğuna hükmettiğini vurguladı.

Alman Ceza Hukuku’nda yapılacak değişiklikle başka ülkelerde ağır şiddete ve terör eylemine katılmak suç kapsamına alınacak. Suç olması için tehdidin Almanya’ya yönelmesi gerekmeyecek. Ayrıca şiddet ve terör eğitimi almanın yanında terör örgütlerine mali destek sağlamanın 10 yıla kadar hapis cezası olacak.

Federal Adalet Bakanlığı IŞİD ile mücadele amaçlı düşünülen yasanın PKK’yı dışarıda tutmadığını aksine 2010 yılında PKK’nın Federal Yargıtay tarafından terör örgütü olarak hükmedildiği hatırlatarak PKK’ya katılmak, terör eğitimi almak ve mali destek vermenin de yasa kapsamında olacağını kaydetti. Bakanlık sözcüsü, “Yasada terör örgütü ayrımı yapılmayacak. Hangi faaliyetlerin terör kapsamına girdiğini mahkeme karar verir. 2010 yılında Yargıtay PKK’nın terör örgütü olduğuna hükmetti.” ifadelerini kullandı.

Teröre mali destek veren, katılan, eğitim alanların 10 yıla kadar ceza alacakları değişiklik hakkında Adalet Bakanı Heiko Maas, “Kim Almanya’yı yabancı bir ülkede şiddet eylemine katılmak veya terör eğitimi almak için terk ederse ve kim teröre finansman desteği sağlarsa cezasız kalmayacak.” dedi. Başta IŞİD terörü olmak üzere PKK gibi terör örgütlerini de kapsayacak değişiklik Almanya’da terörün insan ve mali kaynağını kurutmayı hedefliyor.

Almanya’nın bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Bakan Maas terör eylemine yönelenlerin hukuk devletinin gücünü hissetmeleri gerektiğini söyledi. Teröristlere karşı tolerans gösterilmeyeceğini söyleyen Maas, hukuk devletinin bütün araçlarıyla mücadele edileceğini vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.