Almanya'da Mülteciler Müsteşarlığı Talebi

Almanya'da Mülteciler Müsteşarlığı Talebi

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Başbakanı Hannelore Kraft’ın çağırısı üzerine mülteciler zirvesi gerçekleşti. KRV’deki mültecilere olan taciz olaylarının gün geçtikçe yeni boyutlarının ortaya çıkması üzerine gerçekleşen zirveye başbakan...

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Başbakanı Hannelore Kraft’ın çağırısı üzerine mülteciler zirvesi gerçekleşti. KRV’deki mültecilere olan taciz olaylarının gün geçtikçe yeni boyutlarının ortaya çıkması üzerine gerçekleşen zirveye başbakan Kraft’ın yanı sıra ilgili bakanlıklar ve mültecilere yönelik çalışmalar yürüten sivil toplum örgütleri olmak üzere 20’nin üzerinde kurum katıldı.

Zirvenin gerçekleşmesinden kısa süre önce de Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) KRV lideri Armin Laschet yeni teklifler sundu. Laschet’e göre mülteciler konusunu bizzat başbakan sıfatı ile Kraft’ın üzerine alması ve bizzat ilgilenmesi gerekiyor. Buna uygun bir müsteşarlığın kurulması ile gelişmelerin daha yakından takip edilmesini isteyen Laschet, skandalın patlak verdiği mülteci kampları ile ilgili tekliflerde de bulundu. Laschet buralarda standartların oluşması gerektiğine işaret etti.

Standartların oluşması ve korunması için çok farklı branşlarda benzeri olan bir kontrol sistemi oluşturulmasını teklif eden CDU’lu siyasi, en çok bilinen şekli ile otomobil muayenesi olan TÜV’ün benzeri kalite standardı kontrollerinin yapılabileceğini dile getirdi. Mülteci kamplarının buna benzer bir sistemle ele alınabileceğini düşünen Laschet, uygulamaya bir isim de koydu: Heim-TÜV. Laschet, Heim-TÜV’ün eyalette mevcut olan 18 mülteci kampını bizzat ele alarak kaliteyi oluşturabileceğine vurgu yaptı.

Bunun da ötesinde her yıl savaştan kaçarak eyalette kendilerine sığınma arayan binlerce insan için eyalet kasasından 100 milyon Euro ayrılmasını teklif eden siyasi, bu para ile başta yurt yapımı olmak üzere mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini söyledi. Bu arada Köln Katolik Kilisesi de kendi binalarını gözden geçirerek hangisinin mültecilerin barındırılmasına müsait olduğuna bakacak. Kilise ayrıca, kendi üyelerine de seslenerek şahsi imkanları ile mültecilere sahip çıkılmasını istedi.

Caritas Verband da Paderborn’dan yaptığı açıklamada mültecileri ürkütmek ve korkutmanın insan onuruna yakışmadığına dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.