Almanya'da Kira Fiyatlarına Düzenleme Yetmedi

Almanya'da Kira Fiyatlarına Düzenleme Yetmedi

Almanya'da Federal Hükümet’in ortakları kiracıları, hızla artan kira fiyatlarından korumak için kira fiyatlarını frenleme adı verilen bir düzenlemenin ana hatlarında anlaşmaya vardı. Adalet ve Tüketicileri Koruma Bakanı Heiko Maas (SPD),...

Almanya'da Federal Hükümet’in ortakları kiracıları, hızla artan kira fiyatlarından korumak için kira fiyatlarını frenleme adı verilen bir düzenlemenin ana hatlarında anlaşmaya vardı. Adalet ve Tüketicileri Koruma Bakanı Heiko Maas (SPD), "Kiralar gelecekte eyaletler tarafından gösterilen bölgelerde o bölgelerde alınagelen kira miktarının sadece yüzde 10 oranında yukarısında olabilecek” dedi. Berlin Kiracıları Koruma Birliği Başkanı Frigga Döscher ise bu düzenlemeyi prensipte memnuniyetle karşıladıklarını, ancak bunun Berlin’de ne anlama geldiğinin de bilincinde olduklarını söyledi.

Kira miktarı yükseltilmiş bir evin kiracısı değiştiğinde yeni kiracının kira freninden yararlanamayacağını dile getiren Döscher, 1993 yılında Berlin’de metrekaresi 4,07 Euro olan bir evin 2010 yılında metrekaresinin 6,74 Euro’dan kiralandığını hatırlatan Döscher, başkentte kira fiyatlarının metrekare başına 8,05 Euro’ya dayandığını, bu durumda bir eve yeni giren kiracı için bir şey değişmediğini dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.