Almanya'da En Çok Hangi Eyalette İnsanlar Hastalanıyor

Almanya'da En Çok Hangi Eyalette İnsanlar Hastalanıyor

Barmer Hastalık Sigortası 2014 yılı hastaneler adlı raporunu açıkladı. Yıllık olarak açıklanan raporda Barmer araştırmayı kendi üyesi olan 8,6 milyon sigortalı üzerinde yaptı. Raporda en yaygın halk hastalığı olarak kalp rahatsızlıkları...

Barmer Hastalık Sigortası 2014 yılı hastaneler adlı raporunu açıkladı. Yıllık olarak açıklanan raporda Barmer araştırmayı kendi üyesi olan 8,6 milyon sigortalı üzerinde yaptı. Raporda en yaygın halk hastalığı olarak kalp rahatsızlıkları dikkat çekti. Halk arasında çok yaygınlaşan bu rahatsızlık daha çok yaşlılarda görülüyor ve ölüm sebepleri arasında ve hastaneye geliş sebeplerinin başında geliyor.

Bu bilgilerden yol çıkan rapor bu konuya kamu idaresi adına dikkat çekiyor. Rapor, araştırmasında hastanelere özel yer ayırmış. 2013 yılında hastanelerde yatılı tedavi olan hasta sayısını toplam sigortalıların yüzde 10’u şeklinde rapor etti. Buna mukabil ortalama hastanede geçirilen gün ise 7,6 gün oldu. KRV hastanede geçirilen gün konusunda ortalamanın üzerine çıkarak 7,7 gün ile raporda en önlerde yerini aldı. Bu konuda en çok Saarland ve Thüringen’de hastanede tedavi zamanı geçirilirken üçüncü sırayı KRV almış oldu.

Eyaletler arası hastaneden en çabuk taburcu eden ayalet ise Baden-Württemberg oldu. Hastanede tedavi olanların sayı çokluğundaki sıralamasında da KRV zirvede kaldı. Hastanede en uzun kalan hastaların ise geçmiş yıllarla fark olamadan yine psikolojik rahatsızlığı olan hastalar şeklinde rapora yansıdı.

KRV GÜNEYDEN DAHA ÇOK HASTA OLUYOR

Raporun en dikkat çeken sonuçlarından biri ise KRV’de yaşayan insanların güney Almanya’ya kıyas ile daha fazla hastalandıkları sonucu oldu. Buna izah arayan araştırmacılar dikkatlerini Baden-Württemberg’de daha yoğun ve daha fazla doktor olmasına yoğunlaştırıyorlar. Demografik dönüşüm üzerinde de duran araştırmacılar Baden-Württemberg’de işyeri ve iş bulma imkanlarının daha geniş olmasından dolayı bu eyaletteki genç nüfus sayısının KRV’ye oranla daha fazla olduğuna dikkat çekiliyor.

Ruhr Bölgesi’nde hastalanmaların fazla olmasını ise Hastaneler Birliği Başkanı Lothar Kratz ‘çokçalışmaya’ bağlıyor. Kratz “Nufüsü yoğun olan yerleşim birimlerinde çok fazla insan yaşıyor. Bu insanlar madende veya demir-çelik gibi ağır işlerde çalıştılar.” Diyerek hastalanma sebebini gösteriyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.