Almanya'da Çocuk İstismarıyla İlgili Ceza Ağırlaştırılıyor

Almanya'da Çocuk İstismarıyla İlgili Ceza Ağırlaştırılıyor

Almanya'da hükümetin hazırladığı yasa tasarısı, müstehcen çocuk resimleri bulunduran ve yayanlara en yüksek ceza verilmesini öngörüyor. Federal Adalet Bakanı Heiko Maas’ın hazırladığı yasa tasarısına göre bu suçla ilgili ceza 3 yıla...

Almanya'da hükümetin hazırladığı yasa tasarısı, müstehcen çocuk resimleri bulunduran ve yayanlara en yüksek ceza verilmesini öngörüyor. Federal Adalet Bakanı Heiko Maas’ın hazırladığı yasa tasarısına göre bu suçla ilgili ceza 3 yıla çıkarılacak.

Çocukların müstehcen resimlerini çekmek ve yaymanın da tanımlanarak ceza kapsamına alındığı yasa tasarısını Polis Sendikası memnuniyetle karşıladı.

Yasa tasarısında cezası artırılan diğer bir konu da internet ortamında aşağılama (mobing). Müstehcen resimleri yayma veya internet ortamında bir kişinin haberi ve izni olmadan kişiye zarar verecek video görüntüsünün çekilip yayılması suç kapsamında değerlendirilecek.

Alman Avukatlar Derneği ise yasanın sınırlarının iyi çizilmesi gerektiği uyarısını yaparak, çocukların yarı çıplak ve çıplak resimlerinin çekilip yayılmasının da suç kapsamına gireceğini bildirdi. Dernek, buna karşılık polis ve yargının çok fazla suç ile ilgileneceğini ve mevcut kapasitenin bununla başa çıkmakta zorlanacağını açıkladı.

Eski Sosyal Demokrat Partili (SPD) milletvekili Sebastian Edathy’nin bilgisayarında çocuklara ait müstehcen resimler bulundurması büyük tartışma başlatmış, Almanya’daki yasanın yetersiz olduğu gündeme gelmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.