Almanya'da Birlik Partileri'ni Otoyol Vergisi Ayırdı

Almanya'da Birlik Partileri'ni Otoyol Vergisi Ayırdı

Almanya'da Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt’in Almanya’nın tüm karayollarının ücretli hale getirilmesi yönündeki planına kardeş parti Hıristiyan Demokrat Birlik Parti’den (CDU) tepkiler...

Almanya'da Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt’in Almanya’nın tüm karayollarının ücretli hale getirilmesi yönündeki planına kardeş parti Hıristiyan Demokrat Birlik Parti’den (CDU) tepkiler dinmiyor.

Federal Meclis’teki Kuzey Ren Vestfalyalı (KRV) 63 CDU’lu milletvekili oy birliği ile otoyol ücretine karşı olduklarını açıkladı. CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer Tagesspiegel’e yaptığı açıklamasında, “Ulaştırma bakanı Alexander Dobrindt’in temel konsepti hazır. Şimdi ise ortaya bir yasa taslağı konulması gerekiyor. Şimdiden önkoşullar koymak oldukça akılsızca.” diye CDU’yu azarladı.

Federal Meclis’teki en büyük eyalet grubu olan KRV’li CDU’lular ise tüm karayollarında araç sahiplerinden ücret alınması Büyük Koalisyon Anlaşması’na aykırı olduğunu belirtti.

Grubun Başkanı Peter Hintze, “Tüm karayollarında ücret alınmasına karşıyız. Hükümet anlaşmasında hiç bir zaman otoyol ücretinin tüm kara yollarda, yani eyaletlerin ve belediyelerin yetki alanındaki yollarda da alınması söz konusu değildi.” diye dpa haber ajansına açıklamada bulundu.

CDU’lu Federal Meclis Üyesi Oliver Wittke ise eyalet grubunun kararı oy birliğiyle kabul edildiğine dikkat çekti. Söz konusu kararda KRV’li vekiller Dobrindt’en Büyük Koalisyon Anlaşması’nın çerçevesinde bir yasa taslağı sunmasını talep edildi. Hintze, otoyol ücreti için yapıcı çözümler için kapılarının açık olduğunu belirtti.

Dobrindt, 2016 yılından itibaren tüm karayolların ücretli olmasını istiyor. Ancak CSU’lu bakanın bu planına sınır bölgelerde bulunan KRV, Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz gibi eyaletleri ekonomileri etkileneceği endişesiyle karşı çıkıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.