Almanlar siyasetle ticareti karıştırdı!

Almanlar siyasetle ticareti karıştırdı!

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan siyasi gerginlik ticari hayata da yansıdı. Bazı Alman firmaları Türkiye'ye yönelik kendi çaplarında ambargo uygulamaya başladı.

Denizli'de Almanya'ya ihracat yapan bir firma Almanya'dan gelen elektronik posta ile şok oldu. Alman firması Bellanet'in Dış Ticaret Sorumlusu Ralf Telahr, Denizli'de faaliyet gösteren bir dış ticaret firmasının sorumlusu Kadir Akıncı'ya  e-mail göndererek, Türkiye'den mal alımını durduklarını söyledi. Alman firmasının dış ticaret sorumlusu Kadir Akıncı'nın ürün satışı teklifine mail göndererek, şu şekilde cevap verdi:   "Sayın Akıcı, e-mailinizin için teşekkür ederim. Sayın Erdoğan'ın politikaları yüzünden Türk firmalarıyla olan tüm ilişkilerimizi durdurduk."

almanlaar-tepki.jpgerdogana-tepki.jpg

Kadir Akıncı da Alman dış ticaret görevlisinin küstah cevabı karşısında şunları söyeledi: "Bu politik meseleler ticaretimizi etkilememeli. Fakat bu bizim sorun değil. Dünyanın her yerinde müşterilerimiz var. Eğer bizimle iş yapmak isterseniz her zaman bize ulaşabilirsiniz"

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.