Alman Süpermarket Kralı Öldü

Alman Süpermarket Kralı Öldü

Almanya'da süpermarket devi Aldi’nin kurucularından Karl Albrecht’in (94) geçtiğimiz hafta hayatını kaybettiği ve bu sabah toprağa verildiği açıklandı.‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’ gazetesinin haberine göre Albrecht’in ailesi ölüm...

Almanya'da süpermarket devi Aldi’nin kurucularından Karl Albrecht’in (94) geçtiğimiz hafta hayatını kaybettiği ve bu sabah toprağa verildiği açıklandı.

‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’ gazetesinin haberine göre Albrecht’in ailesi ölüm haberini medyaya geç duyurdu. Bunun sebebi ise cenaze töreninin fazla abartılmak istenmemesi. Hayatını da gösterişten yoksun geçiren Albrecht’in cenazesine ailesinin yanında sadece yakın dostları ve Aldi Süd’ün menajerleri katıldı. Cenaze töreninin bugün sabah saatlerinde Essen’de gerçekleştiği bildirildi.

Aynı mezarlıkta Karl Albrecht’in kardeşi Theo Albrecht de yatıyor. Albrecht kardeşler Aldi’yi birlikte kurduktan sonra 1961 yılında ayrılma kararı almışlardı. Theo Aldi Nord’u işletmeye devam ederken, Karl Aldi Süd’ü işletiyordu.

Karl Albrecht 18,2 milyar Euro mal varlığı ile dünyanın en zengin insanlarından biriydi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.