Alman Sol Partili Dağdelen’e Soğuk Duş: İftirayı Kes, Derhal Özür Dile

Alman Sol Partili Dağdelen’e Soğuk Duş: İftirayı Kes, Derhal Özür Dile

Alman ana muhalefet partisi Sol Parti (Die Linke) Federal Meclis Grubu Başkanı Gregor Gysi, terör örgütü listesinde bulunan PKK’ya verdiği hararetli destekleriyle tanınan milletvekili Sevim Dağdelen’i gerçekleri saptırmakla itham etti. Dağdelen’in...

Alman ana muhalefet partisi Sol Parti (Die Linke) Federal Meclis Grubu Başkanı Gregor Gysi, terör örgütü listesinde bulunan PKK’ya verdiği hararetli destekleriyle tanınan milletvekili Sevim Dağdelen’i gerçekleri saptırmakla itham etti. Dağdelen’in savaş kışkırtıcıları imasıyla suçladığı vekil arkadaşlarından derhal özür dilemesini talep etti.

Irak’a silah yardımı konusunda Dağdelen’in savunduğu “Sol Parti milletvekilleri Stefan Liebich, Michael Leutert, Katrin Kunert, Jan Korte ve Frank Tempel’in dilekçe önerilerinde Irak’a binlerce Alman askerinin BM gözetiminde savaşmak amacıyla gönderilmesini talep ettikleri” yönündeki açıklamasına Gysi sert tepki gösterdi.

Süddeutsche Zeitung’un Gregor Gysi’nin mektubuna dayandırarak kaleme aldığı habere göre, “Gysi, Dağdelen’in iddia ettiği gibi ilgili önerinin tek bir satırında dahi savaşmak için binlerce Alman askerinin Irak’a gönderilmesi yönünde bir ifadenin olmadığı tepkisinde bulunduğu” belirtildi.

Ayrıca, “Dağdelen’in milletvekili arkadaşlarının isimlerini açıkça zikrederek bunlara tepeden inme taleplerle seslenmesine” karşı çıkan Gysi, Sevim Dağdelen’i “parti içi dayanışmayı bozmakla” suçladı. İsmi anılan milletvekillerinin Dağdelen’in çıkışları karşısında şaşkınlık yaşadıklarını anlatan Gregor Gysi, bu vekillerin Dağdelen yüzünden kendilerini savunmak durumunda bırakıldıklarını kaydetti. Gysi’nin Dağdelen’e “özür dile, söylediklerini bir daha tekrarlama ve internetteki açıklamalarını sil” çıkışında bulunduğunun da altının çizilmesi, Gysi-Dağdelen arasındaki iplerin tamamen koptuğu yönünde yorumlara da yol açtı.

Diğer taraftan ilgili haberde Dağdelen’in kişiliği ile ilgili de ilginç detaylara yer verilmesi dikkat çekti. Thorsten Denkler imzasıyla çıkan haberde Dağdelen’le ilgili olarak sarf edilen “bazı solcular için Sevim Dağdelen sürekli bir provokasyon; kendisini desteklemeyenler onun için savaş kışkırtıcıları, katil çetelerinin parçaları, faşistler veya emperyalistler.” şeklindeki tespitler gözlerden kaçmadı.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV) Bochum milletvekili Dağdelen’in eyalet teşkilatı içinde Komünist Platform'un öncülerinden Parti Başkan Yardımcısı Sahra Wagenknecht tarafından desteklendiği de hatırlatıldı. Sol Parti’nin reformcu kesiminin ise Dağdelen’i desteklemediğinin altı çizildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.