Alman Emekli Sandığı Binlerce Ölüye Maaş Ödemiş

Alman Emekli Sandığı Binlerce Ölüye Maaş Ödemiş

Alman Emeklilik Sigortası (DRV), yurt dışında yaşayan binlerce emekliye ölümlerinden sonra da maaş vermeye devam etmiş.

Alman Emeklilik Sigortası (DRV), yurt dışında yaşayan binlerce emekliye ölümlerinden sonra da maaş vermeye devam etmiş. Bild Gazetesi’nin haberine göre, yurt dışındaki 7 binden fazla emekli ölümlerinden sonra da maaş aldı.

Alman Emeklilik Sigortası, yurtdışında yaşayan ve emekli maaşı alan binlerce kişinin yaşayıp yaşamadığını kontrol ediyor. Nisan ayından beri yurtdışında yaşadığı belirtilen ancak form doldurmayan 7 bin 300 emekliye maaş ödemeyi durdurdu.

Almanya dışında yaşayan emeklilerin yılda bir kez yaşadıklarına belgeleyen formu emeklilik kasasına sunması gerekiyor. Yaşam belgesi sunulmayan emeklilere ödenen maaş 90 gün içerinde durduruluyor. Maaş ödemeleri durdurulan emekliden, yaşadığına dair bir belge gelmezse Emeklilik Sigortası ödeme yapmayı kesiyor.

Almanya dışında yaşayan 916 bin 450 kişi Alman Emeklilik Sigortası’ndan maaş alıyor.

TEORİK OLARAK BİR YIL ÖDEME MÜMKÜN

Teorik olarak hayatını kaybeden emeklilere fazladan bir yıl ödemenin yapılmış olabileceği belirtilirken, bunlardan kaçının dolandırıcılık olayı içinde olduğu ise tespit edilmeye çalışılıyor.

Alman Emeklilik Sigortası (DRV) Yöneticisi Herbert Schillinger maaş ödemesi yapılan ancak yaşadıklarına dair belge sunulmayan emeklilerin araştırıldığını belirterek, "Ödenen maaşların kimler tarafından alındığını araştırıyoruz. Ancak bunu tespit etmek çok zor." diye açıklama yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.