Alman Cumhurbaşkanının Türkiye Gündeminde Özgürlükler Var

Alman Cumhurbaşkanının Türkiye Gündeminde Özgürlükler Var

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, 4 günlük resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gidiyor.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, 4 günlük resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gidiyor.

Deutsche Welle Türkçe Servisi’nin verdiği habere göre Gauck’un Ankara’da basın ve ifade özgürlüğüne yönelik kısıtlamaları eleştirmesi bekleniyor.

“Spiegel” dergisi, “Gauck’un Türkiye temasları sırasında açık mesajlar vereceğini” yazdı. Derginin haberinde, “Gauck’un özgürlüklere yönelik kısıtlamayı eleştireceği, Ankara Üniversitesi’nde yapacağı bir konuşmada da bu konu üzerinde duracağı” belirtildi.

Twitter ve YouTube gibi sosyal medya platformlarına Türkiye’de hükümet tarafından konulan yasak ve sınırlamalar, uluslararası kamuoyunun da tepkisini çekmişti.

YEŞİLLER: TEK ADAM SİSTEMİNE KARŞIYIZ

Yeşiller Partisi Başkanı Cem Özdemir de Cumhurbaşkanı Gauck’a destek verdi. Özdemir, “Türkiye’nin şu anda en büyük sorunu, özgürlüklere yapılan ciddi müdahalelerdir.” dedi. Joachim Gauck’un Doğu Almanya rejimi sırasında vatandaşlık hakları için verdiği mücadeleyi hatırlatan Özdemir, “Gauck, bu konuyu dile getirecek doğru siyasetçidir.” görüşünü savundu.

Yeşiller Partisi’nin Federal Meclis Dış Politika Sözcüsü Omid Nouripour da Gauck’a Türkiye ziyareti için çağrıda bulundu. Nouripour, “Türkiye’nin otoriter bir ‘tek adam sistemi’ne kaymasını onaylamamız mümkün değil. Gauck, Türkiye’de bu görüşü vurgulamalıdır.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.