Alman Belgeselciyi Bulmak İçin Havadan Ve Karadan Çalışma Yapılıyor

Alman Belgeselciyi Bulmak İçin Havadan Ve Karadan Çalışma Yapılıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde belgesel çekimine gelen ve Faralya Mahallesi'nde kaybolduğu iddia edilen Alman yönetmen ve yazar Bernd Girrbach'ı (58) bulmak için çalışma başlatıldı.Likya Yolu belgeselini çekmek için eşi Elke ile Fethiye'ye gelen...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde belgesel çekimine gelen ve Faralya Mahallesi'nde kaybolduğu iddia edilen Alman yönetmen ve yazar Bernd Girrbach'ı (58) bulmak için çalışma başlatıldı.

Likya Yolu belgeselini çekmek için eşi Elke ile Fethiye'ye gelen Bernd Girrbach, hazırlıklarını tamamlayarak dün öğle saatlerinde konakladığı pansiyondan çekim için ayrıldı. Eski Likya yolunda araştırma için keşif yapmaya çıkan Alman yönetmen, bir kaç saat sonra eşine cep telefonundan mesaj göndererek kaybolduğunu bildirdi. Bunun üzerine jandarma ekiplerine başvuran Girrbach'ın eşi, kocasının bulunması için yardım istedi. İhbarın alınması ile harekete geçen jandarma ekipleri, AKUP ile birlikte bölgede arama çalışması başlattı. Jandarma ekipleri dedektör köpekler yardımıyla ormanda kaybolan Alman yönetmenin izine ulaşmaya çalıştı.

Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme ekiplerinin de havadan destek verdiği arama çalışmaları gün boyu devam etti. Kelebekler Vadisi'nden Kabak Koyu'na kadar olan bölgede alçak uçuş yapan helikopter, Bernd Girrbach'ın izine ulaşmaya çalıştı.

Arama çalışmalarında ekiplere yardımcı olan Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun, çalışmaların dün öğle saatlerinden bu yana devam ettiğini açıkladı. Arama çalışmalarına mahalle sakinlerinin de eşlik ettiğini anlatan Karaburun, Alman televizyoncuyu bulmak için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.