Alman Bakan, Çok Kültürlü Eğitime Ve Yapıya Dikkat Çekti

Alman Bakan, Çok Kültürlü Eğitime Ve Yapıya Dikkat Çekti

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki 27 UNESCO Proje Okulu'nda 21 Eylül’de başlayan seminerler zinciri 25 Eylül tarihinde sona erecek. Pazar günü Essen’de yapılan ve “Yüksek Başarılar- Glückauf” ismi verilen seminerler dizisinin...

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki 27 UNESCO Proje Okulu'nda 21 Eylül’de başlayan seminerler zinciri 25 Eylül tarihinde sona erecek. Pazar günü Essen’de yapılan ve “Yüksek Başarılar- Glückauf” ismi verilen seminerler dizisinin ilkine katılan KRV Eğitim Bakanı SylviaLöhrmann, "UNESCO Proje Okulları'nın eyaletimizde olmasından dolayı çok mutluyum. Biz de eğitimde reformlar yapmak istiyoruz. Ama bu reformla eksiklik eksenli değil, potansiyeli değerlendirmeye yönelik bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Bugün burada farklı ülkelerden farklı kültürlerden öğrenciler, misafirler var.” diyen Löhrmann, “Kültürel etkileşimde bulunuyor, birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz. Bu programın öğrenciler ve öğretmenler için eğitici olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Almanya UNESCO Komisyonu Proje Okulları Federal Koordinatörü Brigitte C. Wilhelm de dünya çapında 27 tane okulun da KRV eyaletinde olduğunu belirterek, “50 yıldan beri bu projenin için de olan okullar var, nesiller değişiyor ve değiştikçe proje gelişiyor. Çok kültürlü ve çok uluslu çalışıyoruz, Birlikte çalıştığımız Türkiye, Tunus ve Afrika’dan okullar var. Farklı ülkelere gidiyoruz, oradan okullar buraya geliyor.” diyerek global kültür alış verişi ve kültürler arası etkileşime vurgu yaptı.

Dünya çapında 9 bin 700 UNESCO Proje Okulları bulunuyor ve bunlardan 220 kadarı Almanya'da. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.