Muzaffer Dereli

Muzaffer Dereli

Allah Sevdası

Allah Sevdası

Allah Dostlarının o lezzet ve haz dolu manevi âlemlerine şahit oluruz bazan. Ya da onların o nazlı ağlayışlarının altında ıslanırız kitap sayfalarının arasında. Doyumsuz bir aşk ve sevda âlemi yaşadıklarını hissediveririz çoğu zaman. Her ne kadar onların yaşadığı âlemi bilmesek de sanki hissediveririz bir anda. Sonra gözlerimiz dolar da yaşlar iner… Sanki onların taşıdığı o muhabbet incilerinden dökülüverir önümüze:
"Ey güzel Allah'ım! Sen ne de güzelsin!" diye yanışlarını, ağlayışlarını ve nazlanışlarını yüreğimizde buluveririz o anda.
"Yaşayan bilir" demişler. Ah bir yapabilsek değil mi kardeşlerim! Ne dünya, ne de ukba zevkleri arzu edilmez o anda.
"Sen varsın ya Allah'ım! Sensin ya benim Rabbim! Sen çok güzelsin Allah'ım!"
Bir çocuk saflığıyla söyleyebilsek bu sevda yüklü sözleri. Sanki Kevser ırmağından taşıp gelmiş de doldurmuş gönül kabımızı. Yakmış, yandırmış bizi. Neyleyim başka şeyleri!
Allah sevdası başka şeye benzemez kardeşlerim! Allah'ın Rasûlü'ne bakın! Nasıl da yanmış Rabbimize. Nasıl da ağlamış, uykuları kaçmış O'nun muhabbetinden. O muhabbeti anlatmaktan…
Kainat genişliğinde Seni anlatsak Rabbim! Muhabbet deryalarına dalsak Rabbim! Senin sevdanı, Senin güzelliğini, yüceliğini, cömertliğini, affediciliğini, lûtfediciliğini anlatsak Rabbim! Gücümüz mü yeter buna? Ne mümkün! Ancak Sen översin hakkıyla Zâtını. Allah'ım biz günahkâr, gafil, nankör ve nefsine karşı zalim kullarını bağışla! Yoksa halimiz nice olur?
Bir defa geldik şu dünyaya. Seni tanımaya, Seni bulmaya ve Sana kavuşmaya. Cemâl-i İlahî'ne bakmaya. Ne olur yardım eyle Allah'ım o lezzete ulaşmaya.
Aldandık ve aldanıp gideriz şu fani dünyaya. Hasretiz o yüce Zatına! Allah'ım ne olur bizleri bağışla!
O güzel Efendimizdi eteklerimizden tutup asılan. Ateşe düşmeyelim diye. Adeta kendilerini siper ederek! Ne diyeceğiz ümmeti olarak ona! Nasıl bakacağız onun yüzüne! Değil mi kardeşlerim! Gelin beraberce ağlaşalım! Belki gönüllerimiz rikkate gelir, kalplerimiz hazlanır ve gözlerimiz yaşarır. Belki ağlarız O'nun muhabbetiyle. Doya doya… Alırız gıdamızı…
Ne dersiniz! Haydin, O'nun için ağlaşalım! Olmaz mı? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Dereli Arşivi
SON YAZILAR