Aliyev: Devletler Gücünü Toplumdaki Dayanışmadan Alır

Aliyev: Devletler Gücünü Toplumdaki Dayanışmadan Alır

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, devletlerin en önemli gücünün toplum içerisindeki dayanışma olduğunu söyledi. "Devletler gücünü toplumdaki dayanışmadan alır" diyen Azeri lider, başkent Bakü'de düzenlenen Uluslararası İnsani Forum'da...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, devletlerin en önemli gücünün toplum içerisindeki dayanışma olduğunu söyledi. "Devletler gücünü toplumdaki dayanışmadan alır" diyen Azeri lider, başkent Bakü'de düzenlenen Uluslararası İnsani Forum'da yaptığı konuşmada birlik ve beraberliği dikkat çekti.

Son dönemlerde dünyada yaşanan olumsuz gelişmelerin, söz konusu forumun düzenlenmesini daha da anlamlı kıldığının altını çizen Aliyev, ''Dünyada ırkçılık ve ayrımcılıklar artıyor. Bu eğilimlerden endişe duyuyoruz. Biz bu forum çerçevesinde dünyaca ünlü aydınları bir araya getirerek, gelişmeleri olumlu yöne nasıl çevirebiliriz, onun üzerinde duracağız," dedi.

Müslüman ülkelerde yaşanan çatışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Aliyev, öncelikleri arasında bölgesel işbirliği, milletler ve dinler arası hoşgörü ilişkilerini geliştirmek olduğunu aktardı.

Foruma; Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, BM Kalkınma Programı Başkanı Helen Clark, İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO) Genel Başkanı Abdulaziz bin Osman el-Tüveycri, Hırvatistan'ın eski Cumhurbaşkanı Stepan Mesiç, Letonya'nın eski Cumhurbaşkanı Valdis Zatlers, İtalya'nın eski Başbakanı Enrico Letta'nın yanı sıra 60 ülkeden tanınmış ilim, sanat ve siyaset adamı katılıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.