Alışveriş hızlandı

Alışveriş hızlandı

Bayram öncesi kalabalıkta alışverişini yapmak istemeyen vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nın hazırlığına şimdiden başladı. Vatandaşlar, tatlı siparişlerini ise günler önceden verdi

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Konyalı vatandaşlar ise Bayram alışverişine şimdiden başladı. Bayram ziyaretlerinde misafirlere ikram edilen 'Bayram şekeri' tezgahlardaki yerini aldı. Bayram öncesi kalabalığa yakalanmak istemeyen vatandaşlar, çarşının sakin olduğu bugünlerde alışverişini yapıyor. Ramazan Bayramı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı bu yıl 3 gün yapılacak. 28 Haziran Pazartesi günü Ramazan Bayramı’nın 1. günü kutlanacak. 28-29-30 Temmuz'u kapsayan 3 günlük bayram tatilinin Cuma gününe kadar uzatılıp hafta sonları ile birlikte 9 güne uzaması ihtimali ise bu yıl Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı olamayacak. 26 Ramazan'ı 27 Ramazan'a bağlayan gece Kadir Gecesi olarak idrak edilecek.

EN ÇOK BAKLAVA GİDİYOR

Bazı vatandaşların Ramazan ayındaki sakinlikten yararlanıp bayram alışverişini yaptığını belirten Tatlıcı Kerem Ünlü, "Ramazan ayında satışlar biraz düşüyor. İlk hafta evine tatlı almak isteyenler oluyor onun dışınca Ramazan ayında satışlarımız biraz düşüyor. Bu Ramazan geçen Ramazan'a oranla daha az satışlar. Ramazan ayının vazgeçilmezi güllaç alanlar çoğunlukta. Ramazan'da en çok sattığımız tatlı güllaç oluyor haliyle. Günde yarım tepsi kadar güllaç satıyoruz Ramazan'da. Ayrıca malzemesini alıp da evde kendisi yapanlar da var. Tulumba ve lokma da çok satılıyor Ramazan'da. Bayram için bol miktarda baklava satın alan vatandaşlar var. Evde yapmak istemediği ve bazıları da yapamadığı için baklavayı satın almak zorunda kalıyor" dedi. Mevlana Caddesi'nde yapılan düzenlemenin satışları olumsuz etkilediğini de sözlerine ekleyen Ünlü, "Yapılan tramvay yolu düzenlemesi de satışlarımızı olumsuz etkiledi. İlk günler daha kötüydü. Yeri kazdıkları için dükkanlara toz geliyordu. Ürünler olumsuz etkileniyordu. Biz toz gelmemesi için kapatılması istedik. Kazdıktan sonra kapattılar şimdi öylece duruyor" diye konuştu.

VATANDAŞLAR TORKU'YU TERCİH EDİYOR

Bayram şekeri almak isteyen vatandaşlar çoğunlukla tercihini Torku'dan yana kullandığını söyleyen Ezel Kuruyemiş sahibi Murat Aksoy ise, "Şimdilik az bir kesim Bayram alışverişini yapıyor. Onların dışında Bayrama 3-4 gün kala alışverişlerini yapıyorlar. Vatandaşlar Bayram kalabalığına takılmak istemiyorlar. O yüzden alışverişlerini kalabalık başlamadan önce tamamlıyorlar. Şeker almak isteyen vatandaşlar çoğunlukla tercihini Torku'dan yana kullanıyor. Hem Konya markası olduğundan hem de lezzetli olduğundan dolayı vatandaşların tercihi Torku'dan yana oluyor. İçi sıvılı olarak tabir ettiğimiz şekerlerin satışı daha fazla oluyor. Bunların dışında lokum alanlar da var. Şekere ve birtakım maddelere yapılan zamlar neticesinde fiyatlar bu sene biraz daha arttı. Geçen Ramazan'da 15 liradan sattığım şekeri bu Ramazan'da 30 liradan satıyorum. Birbirinden çeşitli şeker markası var piyasada. Ancak asıl önemli olan fiyatı değil güvenilir olmasıdır. Vatandaşlar bu yönden biraz yanlış düşünüyorlar. Fiyatı az olan şeker yöneliyorlar. Ancak böyle olmaması gerekiyor. Sağlıklı olduğuna bakılması gerekiyor. Bu yüzden Torku her zaman bir adım önde" ifadelerini kullandı.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.