Alinur Aktaş, müdürlerin istifalarını istedi

Alinur Aktaş, müdürlerin istifalarını istedi

Recep Altepe’nin istifasının ardından yapılan seçimle Bursa'nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olan Alinur Aktaş çalışmalarına hızlı başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyede görevli daire başkanları ile belediyeye bağlı şirketlerin genel müdürlerinin istifasını istedi. İlk istifa eden BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy olurken, onu Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı ile BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy'un takip edeceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın isteği üzerine istifa eden Recep Altepe'ye bir darbe de Alinur Aktaş'tan geldi. Recep Altepe'nin yerine büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturan Aktaş, Altepe'nin belediyedeki kadrosunu dağıtmak için düğmeye bastı. Aktaş, ilk iş olarak belediye ve ona bağlı şirketlerdeki yöneticilerin istifasını istedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye bürokratları, belediyeye bağlı şirket genel müdürleri ve BUSKİ yöneticileriyle bir araya geldi. Başkan Aktaş'ın başta emekli olduğu halde çalışmaya devam edenler olmak üzere, daire başkanları ve şirket yöneticilerinin istifalarını istedi.

 

Olay Bursa'nın haberine göre, Aktaş'ın bu talebi karşısında neye uğradığını şaşıran Altepe'nin ekibi istifalarını hazırlamaya koyuldu. İlk etapta BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy'un istifası alındı. İstifası istenen diğer yöneticilerin de yarın istifalarını sunmaları ve yerlerine yeni isimlerin atanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.