Ali Küçük Hoca dualarla defnedildi

Ali Küçük Hoca dualarla defnedildi

Konya’nın önemli din ve ilim adamlarından olan Ali Küçük Hoca, Sultan Selim Cami'iinde kılınan cenaze namazının ardından, dualarla defnedildi. Cenaze törenine katılım yoğun oldu

Besairul Kuran ismiyle kaleme almış olduğu Kuranı Kerim tefsirinin yazarı olan Konyalı İlim adamı Ali Küçük Hoca Şubat ayında  kanser sebebiyle tedavi altına alınmıştı. Amansız hastalık ile mücadele eden ilim adamı merhum Ali Küçük Hoca, önceki gün vefat etti. Merhumun vefatı sevenlerini üzdü.  Ali Küçük Hoca'nın cenazesi, Sultan Selim Cami'inde ikindi namazına müteakip  kılınan cenaze namazının ardından, Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye katılım yoğun oldu. Merhumun vasiyeti üzerine cenazede fotoğraf ve video çekimi yapılmadı.

ALİ KÜÇÜK KİMDİR?

Ali Küçük Hoca; Çumra'nın Apa köyünde doğdu. İlk tahsilini köyde tamamladıktan sonra, Konya İmam-Hatip okuluna kaydoldu. 1972 yılında İmam-Hatip okulundan mezun oldu. Üç yıl Çumra Merkez Kur'an Kursu'nda Kur'an Kursu öğreticiliği yaptı. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 6 yıl kadar Avrupa'da Din görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra Konya'da pek çok vakıf, dernek ve sosyal gönüllü kuruluşlar bünyesinde çalışmalarına devam etti. Ribat, İlk Adım dergileri ve Vahdet gazetesinde yazıları yayınlandı. İyi derecede Almanca, Fransızca, Arapça bilen Ali Küçük Hoca, evli ve 6 çocuk babasıdır. Türkiye'nin hemen hemen bütün vahye duyarlı radyolarında, tefsir ve hadis dersleri yayınlanmaktadır. Bu arada sürekli Kur'an ve sünnet öğrenip insanlara ulaştırma çabası içinde olmuştur. İnsanlığın kurtuluşunun vahiyde olduğuna kesin inancı, Konya'da ve Türkiye'nin birçok şehrinde yaptığı dersler neticesinde toplumun vahiyden çok uzak olduğunu görmesi, kendilerine vahiy ulaştırdığı insanlardan aldığı, "Kur'an'ı ve Kur'an üzerine yazılmış eserleri anlayamıyoruz" şeklindeki ifadeleri, Ali Küçük Hoca’yı Kur'an tefsiri yazmaya şevk etmiştir. Allah'ın inayetiyle  her kesimin, ilkokul seviyesinde öğrenim görmüş Müslümanların dahi zorlanmadan anlayabileceği bir tefsir yazmayı gerçekleştirmiştir.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum