Ali İsmail Korkmaz Davası 5. Duruşma

Ali İsmail Korkmaz Davası 5. Duruşma

Ali İsmail Korkmaz davasının 5. duruşması bugün görülecek. Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Savcının sanıklarla ilgili mutalaasını okuması bekleniyor.    3 Haziran 2013’te Eskişehir’deki Gezi eylemleri...

Ali İsmail Korkmaz davasının 5. duruşması bugün görülecek. Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Savcının sanıklarla ilgili mutalaasını okuması bekleniyor.

    3 Haziran 2013’te Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın polis ve sivil vatandaşlarca dövülmesi sonucu öldüğü iddiasıyla açılan davanın 5. duruşması bugün yapılıyor. Savcının tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklarla ilgili mütalaasını okuması ve istenen ceza miktarlarını açıklaması bekleniyor.

    Güvenlik gerekçesiyle Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınan dava nedeniyle adliye önünde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Adliye Sarayı çevresi polis bariyerleriyle çevrildi. Davaya destek için Kayseri’ye gelen grup adliyeye karşıdan gören Erkilet Bulvarı üzerinde bekletiliyor. Ayrıca adliyeye çıkan bütün yollar da yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Davayı salondan takip edecekler ise polis kontrolünden sonra içeri alındı. Güvenlik tedbirleri kapsamında, adliye yakınlarında Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), itfaiye, çok sayıda çevik kuvvet ekibi hazır bekletiliyor.

    DAVAYI TAKİP EDENLER

    Ali İsmail Korkmaz davasının 5. duruşmasını, Korkmaz’ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz, abisi Av. Gürkan Korkmaz, CHP milletvekilleri Durdu Özbolat (Kahramanmaraş), Musa Çam (İzmir), Süheyl Batum(Eskişehir) ve çok sayıda vatandaş takip etmek için salondaki yerini aldı.

    DAVADA 4’Ü POLİS 8 SANIK YARGILANIYOR

    Ali İsmail Korkmaz (19), Eskişehir’de düzenlenen Gezi Parkı eylemleri sırasında polis ve sivil vatandaşlarca dövüldüğü iddiasıyla hastaneye kaldırılmış ve 38 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti. Korkmaz davasıyla ilgili polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve fırın işçisi Ebubekir Harlar tutuklu; polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz olarak yargılanıyor. Sanıklar, 'kasıtlı olarak adam öldürme' suçlamasıyla hakim karşısında. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.