Ali Dağı Atlı Sporun Da Merkezi Oluyor

Ali Dağı Atlı Sporun Da Merkezi Oluyor

Kayseri Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Talas'ı her alanda cazibe merkezi yapmak için başlatılan çalışmalar kapsamında, "Ali Dağı'nı hava sporlarıyla beraber atlı sporların da merkezi haline getireceğiz.

Kayseri Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Talas'ı her alanda cazibe merkezi yapmak için başlatılan çalışmalar kapsamında, "Ali Dağı'nı hava sporlarıyla beraber atlı sporların da merkezi haline getireceğiz. Bu yıl ki Cumhurbaşkanlığı koşusunu almak için başvuruda bulunacağız" dedi.

Talas Belediyesi ve Türkiye Binicilik Federasyonu'nun bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği Ali Dağı Atlı Dayanıklılık Yarışı başladı. Akçakaya Mahallesinde startı verilen yarış öncesi biniciler atların hazırlıklarını tamamladı. Isınma turunun ardından yarış, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun anonsuyla başladı.

Başkan Palancıoğlu, atlı dayanıklılık yarışmasının Talas'a ve Kayseri'nin turizmine sağlayacağı katkılardan bahsederek, "İnşallah bu sporu daha da geliştirip Kayseri'nin turizmde tanıtımını sağlayacak yeni bir alan haline getireceğiz" dedi.

Gelecek yıl beşincisi gerçekleştirilecek yarışmanın daha farklı olacağını kaydeden Başkan Palancıoğlu, "Çünkü biz projelerimizde faytonlu turlar gibi binicilikle ilgili çeşitli uygulamalar planladık. Bugün burada da farklı şehirlerden yarışmacılar var. Pazar akşamı da kupa töreni yapacağız. Daha sonra da Cumhurbaşkanlığı koşusunu Talas'ta yapmak için başvuruda bulunacağız. Ali Dağı eteklerini inşallah binicilikle ilgili spor faaliyetleri merkezi haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

TBF Dayanıklılık Komitesi Başkanı ve yarışma başhakemi Muharrem Özçamur ise 90, 82 ve 44 kilometrelik üç farklı parkurda 25 atın koştuğu yarışla ilgili bilgiler vererek, bu sporun Anadolu insanına en yakın bir dal olduğunu söyledi. Özçamur, "4 yıldır Ali Dağı kupasını yapıyoruz. Talas Belediyesi sağ olsun bize çok destek veriyor. Türkiye'nin pek çok yerinde 8 yıldır yarışmalar yapıyoruz. Hızla gelişen bir spor dalı. Talas tarihi dokusu, iklimi ve zemini itibariyle Anadolu'nun ortasında güzel atlar ülkesi anlamındaki Kapadokya'ya başkent adayı." diye konuştu.

Yarışma 20 Nisan Pazar günü Akçakaya Model Uçak Tesisi'nde saat 16.00'da yapılacak kupa töreniyle sona erecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.