Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

Ali Akmaz Hoca’yla nostalji

Ali Akmaz Hoca’yla nostalji

Evde bazen eski dosyaları, notları karıştırırım. Çok enteresan bilgiler, fotokopiler, fotoğraflar, listeler, notlar… görürüm.

Mesela Refah Partisi fi tarihi İl Yönetim Listesi, Milli Gençlik Vakfı falanca dönem Yönetimi, İmam Hatipler kapatılırken hazırlanmış TİMAV Eylem Planları, ESAM Çalışma ve Konferansları, Belediye Meclis Üyesi adayları, İstanbul Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Konya Belediyesi’ni ziyaret fotoğrafları, Numan Kurtulmuş’un iştirak ettiği kuzu ziyafeti, “Korkmayın, Numan kardeşinizden ikinci bir Tayyib Vak’ası çıkmayacak!” sözü, daha neler neler…

Bunları niye mi yazıyorum? Dün bir ziyaretçimiz vardı. Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü’nden istifa edip AKP’den aday adayı olan Prof. Dr. Ali Akmaz.

 Kendisiyle adaylık, rektörlük, profesörlük değil, yıllar öncesinden tanışırız. Dünkü ziyarette bir taraftan sohbet ederken bir taraftan da benim evdeki eski notlar gözümün önüne geldi.

ESAM Konya Şube Başkanı olarak, Doktor, Doçent olarak, hoca olarak kendisini çok dinledik, notlar aldık. Milli Görüş hatiplerinden idi, notlarımızdaki o tür bilgiler dün gözümün önünden geçti.

Tabi o özellikle “niçin aday adayı olduğunu” ve tercihinin “niçin AK Parti” olduğunu açıklama ihtiyacı hissetti ve uzun uzun değişik gerekçelerle bunu izaha çalıştı. Ne yalan söyleyeyim söylediklerinde katıldığım noktalar da vardı, katılmadıklarım da.

Ben de Milli Görüş’ün ne olduğunu anlamada kısmen de olsa bizim üzerimizde hakkı olan, vaktiyle bize bunları anlatan bir isim olarak kendisine sordum: “İçinize tam siniyor mu?” Elcevap: (Bizde mahfuz)

Erbakan Hoca ile yıllarca haşır neşir olmuş ve el’an da sonsuz hürmet ve minnet besleyen birisi olarak şunu da sordum: “Hoca daha sağken, sağlığı yerinde iken, bundan 12-13 sene önce AKP’nin niçin ve nasıl kurulduğunu çok iyi biliyorsunuz. Buna rağmen niçin AKP?” Elcevap: (O da bizde kalsın)

Cevapları niçin yazmıyorum? İşin özeti şu: “İyi de kardeşim, her şey ortada, şu anda içinde bulunduğumuz konjoktürde başka ne yapabiliriz?” demeye getirdi. Bu sözün altında çok derin manalar var. Zaten şu anda Milli Görüş çizgisinden AKP’ye gidenlerin ortak gerekçesi hep aynı.

7 senedir Şırnak’ta görev yapan birisi olarak Akmaz Hoca ile bölgenin ve Türkiye’nin sıcak gündemi, Çözüm Süreci, HDP, Hüdapar, İmralı, Kandil, Ergenekon, Pensilvanya… gibi çok derin konulara da girdik. Kendisi şu an Ortadoğu merkezli 3. Dünya Savaşı’nın fiilen başladığını, sadece bunun adının konmadığını söyledi. Elhak doğru.

Dünyayı yöneten güçler yıllar önce sınırların değişeceğini söyleyip yanlarına da birilerini alarak Büyük Orta Doğu Projesi’ni başlatırken, bu zaten belli idi.

Peki Akmaz Hoca’nın aday adaylığından, adaylığa terfi şansı ne?

Geçen gün bir ahbabla konuşurken güzel bir tesbit yaptı. Konya’da diyelim ki AK Parti tahminen 10-12 milletvekili çıkaracak olsun. Bunun zaten biri Başbakan, “birkaç” tanesi mevcut milletvekilleri, “birkaç” tane kadın aday olacak, “birkaç” isme de banko aday gözüyle bakılıyor. Eee, bu “birkaç” ları toplayınca zaten en az 8-10’a yaklaşıyor. Geriye ne kaldı? Tüm gayretler ve şans, ilk 10-12 değil, geri kalan “birkaç” koltuk için mi?

Ali Hoca “birkaç” banko içinde mi, yoksa normal aday adaylarından birisi mi, bekleyip göreceğiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR