Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Âlemlerin güneşine

Âlemlerin güneşine

Ey âlemlerin güneşi 1400 küsur sene önce aramıza hoş geldin. Sen doğdun her şey yeniden doğdu sanki semâ âlemlerinde. Doğumunla pek çok şey değişti. Yönümüz, tavrımız, ahlâkımız, yanlış işleyen her sistem bir bir değişti.

Sâdece bunlar mı?

Sen’in doğmanla İran’daki burçlar, Nebîliğinin tescillenmesiyle Arapların putları, ilerleyen zamanlarda da Romalıların yurtları yıkıldı.

Sen’in doğmanla cehâlet devri sona erdi, sefâlet vakitleri bitti, kin-nefret-ihânet-düşmanlıklar-zulümler ortadan kalktı. Onların yerine hak, hukuk, adâlet, doğruluk, paylaşım, eşitlik geldi. Cenâb-ı Hakk’a aşkı-muhabbeti ile Allah (c.c) sevgisi, hakiki ilim ile faziletli bir hayat, ibâdeti taat ile gerçek bir kulluk tesis edildi. Yâni Sen’inle dünyâda bir saadet devri yaşandı. Bu devir ebedi bir huzûrun muştusuydu.

Sen Hira’da Nübüvvete eriştin, Miraç’ta Hakk’a yakınlık şerefine ulaştın. Medine’de ‘İslam kardeşliği’ ilkesini oluşturdun. Mekke’nin fethiyle bütün Müslümanlara eşsiz bir başarı lezzeti tattırdın.

Sen muhteşem ahlâkınla Hz. Âdem’in saflığını, Hz. Yâkub’un dirâyetini, Hz. Musâ’nın vakarını, Hz. İbrâhim’in Hakk’a olan sadâkat ve muhabbetini gösterdin ümmetine.

Sen her biri yıldızlar misâli olan ashabınla Hz. Ebû Bekir’deki doğruluğu ve cömertliği, Hz. Ömer’deki adâleti, Hz. Osman’daki haya ve ibâdet aşkını, Hz. Ali’deki ilim ve bağlılığı bizlere miras bıraktın.

Biz Sen’den çok şey öğrendik Sen’den gerçek beyânı ve hakikat burhânını, ilim ve irfânı, edep ve ahlâkı, eşsiz Kur’an düsturlarını öğrendik. Ki bunlar insanları hakiki huzura eriştirecek yegâne hayat kılavuzlarıydı. Onlarsız olmazdı.

Biz Sen’inle eşyâdaki hakikati, kulluktaki liyâkatı, seherlerde ibâdeti, ahlakta nezâketi öğrendik. Sen gönüllerimizi aydınlatan ışıktın. Sen, hem gözlerimizin hem zihnimizin nûruydun. Sen’in getirdiklerin dünya âleminin huzûruydu.

Sen kıyâmete değin bizim gururumuzsun.

Yaratılmış nimetler Sen’inle asıl maksadına kavuştu. Cereyân eden hâdiseler Sen’in getirdiklerinle hikmete râm oldu. Âlemler Sen’inle huzur buldu. İyi ki geldin, iyi ki doğdun Ya Rasullallah…

Sen başlara tâçsın. Sen ruhlara ilaçsın. Sen hastalıklara şifasın.

Sen Hatemî Enbiyâsın. (Son Nebi)

Sen Serveri Asfiyâsın. (Kâinâtın En Büyük Önderi)

Sen Rasûlü Müctebâsın.( En Seçkin Peygamber)

Sen Şefîi Müznibiynsin. (Ümmetinin şefaatçisi)

Sen Habîbi Kibriyâsın. (Ümmetinin şefaatçisi)

Sen Rahmeten Lil Âlemînsin. (Âlemlere Rahmetsin.)

İyi ki geldin bizi şereflendirdin karanlık dünyâlara ışık oldun Ya Rasullallah..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR