Alanya'yı keşfedin

Alanya'yı keşfedin

Gerek iklimi ile gerekse doğal ve tarihi zenginlikleriyle, hem Türkiye' den hem de yurtdışından kendisine yüksek sayıda turist çekiyor. Antalya ilinin yaklaşık olarak 120 km doğusunda olan bölge, Antalya' nın en büyük ilçesidir.

Alanya, yani Türkiye' nin turizm cenneti. Evet, gerçek anlamda bir cennet. Gerek iklimi ile gerekse doğal ve tarihi zenginlikleriyle, hem Türkiye' den hem de yurtdışından kendisine yüksek sayıda turist çekiyor. Antalya ilinin yaklaşık olarak 120 km doğusunda olan bölge, Antalya' nın en büyük ilçesidir. Yerleşik nufusu 300 bin civarında olan ilçenin, yazın ise 1 milyon üzerine çıkmaktadır. Turist olarak en çok Rusya' dan ziyaretçi almaktadır. Öyle ki Rus halkı son yıllarda evler, daireler alarak mülk sahibi oluyorlar. Bu sayede, her yıl tatillerini kendi evlerinde yapıyorlar. Ayrıca hatrı sayılır bir kısım ise sürekli olarak Alanya' da yaşıyor. Alanyada gezilip görülecek yerler arasında ise ilk sırayı, "Alanya Kalesi" alıyor. Hem şehrin tüm manzarasını izleyebilir hem de tarihi yerlerini gezebilirsiniz. Kalenin seyir terasları bulunuyor. Bu kısımlar ücretsiz fakat kalenin en üst kısmı olan yer yani tarihi materyallerin ağırlıklı olarak bulunduğu ve korunduğu yerin girişi ücrete tabi. En son 10 TL fiyat olarak belirlenmişti. Yine kale yolunda bulunan restorantlarda, Alanyayı izleyerek kahvaltınızı yapabilir veya akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz. Bu restoranlarda, Alanya mutfağından yemekleri denemek mümkün. Kalenin aşağı kısımlarında ise yine lüks balık restoranları ve diskolar yer almakta. Onlarca gece klubu ve diskolara değinmeden olmaz. Genelde tüm diskoların girişleri ücretsizdir (Eğer özel bir organizasyon yoksa). Fakat bazı durumlarda damsız (bayan partnersiz) almayabiliyorlar. Eğer hali vaktiniz yerinde ve tutumunuz olumlu ise buralara da rahatlıkla damsız giriş yapabilirsiniz. İçerideki içecekler pahalı. En ucuz meyve suyu bile 15 - 20 TL den başlıyor. Bira türü alkollü içecekler ise daha yüksek fiyatlardan satılıyor.

     Alanya'nın gezilecek yerlerinden başka birisi ise Dimçayı' dır. 40 derece olan sıcaklığın altında, nehirden akan buz gibi suya ayaklarınızı sokarak yemek yemeniz mümkün. Üstelik muhteşem manzarası ve doğal yeşilliklerin arasında. Bu bölgede fazlaca restoran bulunmakta. En ucuz yemek 15 TL den başlıyor. Adana kebap türü ızgaraları 20 TL ye yemek mümkün. Fiyatlar turistik bir yer için gerçekten uygun. Hafta sonları ise yer bulmak nerdeyse imkansız. Hem turistlerin hem de yerli halkın uğrak yerlerinden biri. Alanya' ya gelipte denize girmeden ve sahillerini görmeden geri dönmek olmaz. Alanya ve ilçeye bağlı beldelerin hemen hemen hepsinde denize girmek mümkün. Öyle ki sahillerin uzunlukları kilometrelerce. Birçok belde yine sahil şeridinde kurulu. Denizin içi bölge bölge kum ve küçük taşlardan oluşmaktadır. Sahil ise olduğu gibi doğal incekumdur. Özellikle dünyaca ünlü "Kleopatra Plajı" ise kesinlikle gidilmesi gereken bir yerdir. Denizin içi incecik kumdan oluşmaktadır. Bir anda derinleşmiyor ve siz ne kadar ilerlerseniz kademeli olarak derinleşiyor. Burada birçok kişi şemsiye ve şezlong kiralayarak (10 TL) tüm gün plajın tadını çıkartıyor.
alanya_8.20150126111148.jpg
                      

     Turizmin başkenti olan Alanya'nın, gezilmesi gereken yerlerin diğerleri ise "Dim Mağarası, Damlataş Mağarası, muhteşem parkları" olarak sıralanabilir. Bölgede konaklamak için birçok otel ve pansiyon bulunmakta. Genelde 4 yıldız seviyesindeki otellerin fiyatları kişi başı 100 TL den başlıyor 150 TL ye kadar gidiyor. Dolasiyle 5 kişilik bir aile günlük olarak ortalama 750 TL ye 4 yıldızlı bir otelde konaklayabilir. Eğer seçeceğiniz otel 5 yıldız ise bu rakam daha da artacaktır. 5 yıldızlı oteller ise 200 TL den 500 TL ye kadar çıkabiliyor. Oteller genelde sahile sıfır konumda yer alıyor. Hizmet olarak her şey dahil sistemdeler. 4 yıldızlarda verilen yemekler orta sınıf. Fakat bazı 3 ve 4 yıldızların yemekleri kötü olabiliyor. Bu konuda otele gitmeden önce araştırma yaparak gitmenizi öneriyoruz. Otel fiyatlarını yüksek bulanlar ise otellere alternatif olarak larda kalmayı tercih ediyorlar. Ortlama 5 kişinin kaldığı evlerin günlük fiyatları 100 ile 150 TL arasında değişiyor. 4 yıldızlı bir otele bir günde verilen paraya, 1 hafta tatil yapmak mümkün oluyor. Kiralanan yazlıklar genelde çok lüks, havuzlu ve denize yakın olduklarından dolayı 4 yıldızlı bir otelin konforunu rahatlıkla yakalayabiliyor. Ortalama 5 kişilik bir aile 10 günlük tatilini 1500 - 2000 TL' ye mal ederek, sonlandırabiliyor. Oysa 4 yıldızlı bir otelde bu maliyet 5000 ile -7500 TL arasında olacaktı. bularak sizler de tasarruf edebilirsiniz. Alanya bölgesine bağlı olan en büyük belde ise Mahmutlardır. Bölgede son yıllarda ultra lüks residenceler ve villalar yapılmaktadır. Sahilde kurulu olan beldede birçok otelde bulunmaktadır. Genelde yerleşim yeri olarak talep gören bölgeyi sizlere öneriyoruz. Mahmutlar, Alanya' nın 10 km doğusunda yer almaktadır. Merkeze ulaşım için çeşitli ulaşım araçları bulunmakta. Minibüs, otobüs, taksi gibi ulaşım araçlarından faydanılabilir. Taksi ortalama 50 TL tutmakta, minibüs ve otobüs türü ulaşım ise 2 ile 3 TL arasında değişmektedir.

     3 sene önce açılan "Gazipaşa Havaalanı" sayesinde artık Antalya üzerinden uzun yol gelmenize gerek yok. Alanya' ya yaklaşık 40 Km olan havaalanı sayesinde hem turizm gelişmekte hem de zamandan tasarruf edilmektedir. Hemen hemen büyük bütün illerden seferler vardır. Ayrıca uluslararası uçuşlarda başladı. 2014 yılı itibariyle havaalanı genişletme projesi sürdürülüyor. Bu sayede çok daha büyük uçakların iniş yapabilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca yeni yapılan yollar sayesinde ulaşım hiç olmadığı kadar rahat şekle dönüşmüştür. Alanya' ya gelecek olanların, Gazipaşa havaalanını unutmamaları kendi yararlarına olacaktır. Bilet fiyatlarıda gayet ekonomik seviyededir.

     Türkiye' nin en güzel havasına sahip yani kışı olmayan tek yeri Alanya' ya gelmek için çok düşünmeyin. Hem denizi hem tarihi yerleri hemde doğal güzelliklere sahip olması bakımından, gezilip görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Son olarak ise sizlere hem konaklama yapabilceğiniz hemde Alanya'nın fotoğraflarına bakabilceğiniz başbaşa bırakıyoruz. Şimdiden herkese iyi tatiller...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.