Alaeddin’de park yasak mı oluyor?

Alaeddin’de park yasak mı oluyor?

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir ankette Alaeddin çevresinde parkın yasaklanması, klakson yasağı, toplu taşıma güzergahlarının değiştirilmesi ile ilgili sorular soruldu

Konya Büyükşehir Belediyesi “Şehir merkezimizde çevresel gürültü anketi” başlıklı bir anket yayınladı. Anket katılımcılarından ev veya işyerlerindeki gürültü düzeyini ve gürültü kaynaklarını belirtmeleri istendi. Ankette yer alan maddelerden birinde Alaeddin çevresinde yapılması düzenlenen projeler ile ilgili ipuçları da yer aldı. Anket maddelerinin birinde, “Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Gürültü Yönetimi Projesi sonucunda Alaeddin Bulvarı çevresine park yasağı getirilmesi, klakson yasağı, hız sınırlandırılması, elektrikli toplu taşıma araçlarının arttırılması, özel toplu taşıma araçlarının güzergâhlarının değiştirilmesi, ağır vasıta geçişlerine izin verilmemesi gibi eylemler yapmayı planlamaktadır. Konu hakkındaki düşünceniz nedir?” sorusu yöneltildi.

Alaeddin çevresinde yapılan parklar nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı düzenleme ile bu soruna neşter vuracağı düşünülüyor. Daha önce de özellikle eski Ordu Evi karşısında bulunan otobüs duraklarına yapılan parklar eleştiri konusu olmuş, sorunu Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile çözüm bulunması gerektiği bazı kesimlerce dile getirilmişti.

VATANDAŞ DESTEK VERDİ

Anketin bir diğer sorusunda ise Yazır Mahallesi okullar bölgesinde yapılması planlanan projenin ipuçlarına yer verildi. Ankette yer alan, “Konya Gürültü Yönetimi Projesi sonucunda Yazır Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde bulunan okullar bölgesine gürültü bariyeri yapmayı planlamaktadır. Konu hakkındaki düşünceniz nedir?” sorusu ile bölgede gürültü bariyerinin planlandığı öğrenildi. Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlar da Alaeddin Bulvarı çevresine park yasağı getirilmesi, klakson yasağı, hız sınırlandırılması, elektrikli toplu taşıma araçlarının arttırılması gibi uygulamalara destek verdiklerini ifade etti. İbrahim Fidanboy isimli vatandaş, Alaeddin çevresinde her gün trafik sorunu yaşandığını belirterek, “Alaeddin bulvarına park yasağı gelsin. Bazen dolmuşlar tramvay yolunda araçları geçmeye çalışıyor. Buna önlem alınsın” dedi. Yapılması planlanan uygulamaya sonuna kadar destek verdiklerini ifade den Recep Ölmez isimli vatandaş da, “Alaeddin çevresinde park yapılmaması lazım. iki üç polis sürekli olarak durana ceza yazması lazım” şeklinde konuştu. Sinan Harmancı ve İzzet Yılmaz isimli vatandaşlar da otopark noktasında eksiklikler olduğuna işaret ederek, karardan önce otopark sorununu halledilmesi gerektiğin işaret etti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.