Alacabel tünelinde  çalışmalar başlıyor

Alacabel tünelinde çalışmalar başlıyor

Geçen yıl Ağustos ayı sonrasında başlayan Ekonomik kriz sonrasında, ödenek yetersizliği sebebi ile çalışmalarına ara verilen Alacabel tünelinde çalışmalar yeniden başlıyor.

İç Anadolu, Karadeniz ve Marmara bölgesini en kısa yoldan Akdeniz bölgesine bağlayan yol Seydişehir’ den geçiyor. 7 bin 360 metre çift tüp tünel, 11,8 kilometresi bölünmüş yol olmak üzere toplamda 19,2 kilometreden oluşan yol yapımının durdurulması kamuoyunda büyük üzüntü yaratmıştı. Gazetemiz yazarı Abdullah Leblebici tünel açma işini üstlenen Seza İnşaat yetkilileri ile bir görüşme yaptı. Seza İnşaat yetkilileri, Alacabel tünelinde çalışmaların kısa sürede yeniden başlayacağını, personellerin yavaş yavaş geldiğini söyledi. 7 bin 360 metre çift tüp toplamda 14 bin 720 metre tünel inşaatının yarısının tamamlandığını, 11,8 kilometresi bölünmüş yol olmak üzere toplamda 19,2 kilometreden oluşan yolun Ceceler mahallesi çıkışında yol güzergahında ki orman ağaçları da kesildiğini, tünelin kalan yarısının 7 bin 500 metrelik kısmını yıl sonuna kadar açmayı hedeflediklerini belirttiler. Hatırlanacağı üzere tünel ihalesini Adfa açılım Cemiloğlu firması almış, tünel açma işlemini ise Seza İnşaat üstlenmişti.

Tünelin kalan 7 bin metrelik kısmı ile 11.8 kilometrelik bölünmüş yolun yapımına çok kısa sürede başlanacağı kamuoyunda memnuniyetle karşılandı. Tünel ve yol, tırmanma ve inişleri kaldıracağı için araçlarda ciddi anlamda akaryakıt ve diğer giderlerde toplam 43 milyon lira tasarruf sağlayacak. İşin en güzel yanı yılkın 12 ayı kesintisiz ulaşım sağlanacak. Artık Seydişehir-Antalya yolu ulaşıma kapandı gibi haberleri kamuoyunu meşgul etmeyecek.

ABDULLAH LEBLEBİCİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.