Alaattin Çakıcı'ya Tehditten 10 Ay Hapis

Alaattin Çakıcı'ya Tehditten 10 Ay Hapis

İzmir Buca F1 Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu eski Müdürü Ayhan Çapacı'nın, lojmanına giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandığı olayda azmettirici olduğu iddiasıyla 25 yıl hapis talebiyle yargılanan Alaattin Çakıcı, tehdit suçu.

İzmir Buca F1 Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu eski Müdürü Ayhan Çapacı'nın, lojmanına giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandığı olayda azmettirici olduğu iddiasıyla 25 yıl hapis talebiyle yargılanan Alaattin Çakıcı, tehdit suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çakıcı, azmettirme suçundan ise beraat etti.

Ayhan Çapacı, 25 Mayıs 2013 tarihinde lojmanına girerken bir otomobilden açılan ateş sonucu yaralanmıştı. Olayla ilgili açılan ve aralarında Çakıcı’nın da bulunduğu beş sanığın yagılandığı İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya devam edildi. Duruşmada başka suçlardan Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı ve yeğeni Adem Çakıcı, tutuklu sanık Av. Mehmet Barış Yaya, tutuksuz sanık Ferhat Oto ve avukatlar hazır bulundu. Emniyet güçleri, duruşma salonu ve adliyede geniş güvenlik tedbirleri aldı. Sanık ve sanık avukatları, yaptıkları savunmalarda beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, Çakıcı ve yeğeni Adem Çakıcı'nın, kasten öldürmeye azmettirme suçundan beraatlerine karar verdi, tehdit suçundan ise 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ceza, sanıkların duruşmalardaki iyi halleri sebebiyle 10 aya indirildi. Sanıklar Yaya ve Oto ise kasten öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yaya'nın cezası, suçun teşebbüs aşamasında kalması ve iyi hal sebebiyle 13 yıl 4 aya, sanık Oto’nunki de 6 yıl 8 aya düşürüldü. Mahkeme heyeti, halen yakalanamayan firari sanık Ömer Faruk Çiçek’in yakalama kararının devamına ve dosyasının ayrılmasına karar vererek duruşmayı bitirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.