Hâlid Şen

Hâlid Şen

Alaaddin trafiği ve frensiz otobüs

Alaaddin trafiği ve frensiz otobüs

Geçtiğimiz günlerde bir yürüyüş için Alaaddin trafiği yine kapatıldı. Tam da akşam saatleriydi... Piyango bize de vurdu.

**

Bindiğim 75 numaralı otobüs tam Kültürpark istikametine sapacakken bir anda trafik kesildi ve Beşyol istikametine yönlendirildik. O vakitlerde rektörlük önündeki trafik zaten yoğun olur. Sultanşah Caddesi'nden geçip hastane caddesini bulmamız yaklaşık 1 saati buldu. Kültürpark durağında otobüs gelmediği için binemeyenleri de unutmayalım.

**

Bu süreyi bir de otobüs arızalı iken geçirdiğinizi düşünün... Gazetemizde defalarca yazdık, uyardık. Otobüslerin bakımsızlık yüzünden defalarca kazalara karıştığına da şahit olduk. Sosyal medyada her gün vatandaşlar otobüslerdeki bakımsızlıkları fotoğraflayarak paylaşıyor.

**

Bahsettiğim otobüse, (42 PK 649) dönersek... 302 Mercedes otobüs. Özetle söylemek gerekirse otobüsün frenleri çalışmıyordu. Şoför otobüsü durdurmak için el frenini kullanıyordu. Frenin havası boşaldığı için 1 saat beklediğimiz trafikte şoför, durduğumuz yerde arıza nedeniyle otobüse yüksek devir vererek bağırtıyordu.

**

El freni çok tesirli olduğu için bir yolcu başından yaralandı. Şoför frenim bozuk diyerek özür dilemek zorunda kaldı.

**

Bu otobüsün trafiğe çıkmasına nasıl izin verildi sorgulamak lazım...

**

Bir de bu Alaaddin trafiğinin her yürüyüşte kesilmesine bir son verin artık. Zaten trafik zor akıyor, alternatif yerlerde bir yürüyüş yapılabilecekken şehrin kalbi trafiğe kapatılıyor.

 

ERBAKAN.EDU.TR ?

 

Bir akademisyen ağabeyimiz yazmış...

 

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi erdogan.edu.tr

 

Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi agu.edu.tr

 

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi konya.edu.tr

 

Bu üç üniversitenin web adreslerinde dikkatinizi ne çekti acaba?

**

Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül adına açılan üniversitelerin web adresleri üniversitelerin isimleri ile yazılmışken Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin web adresi 'Konya' olarak seçilmiş.

**

Erbakan ismi tabelalarda küçük küçük yazılmış, sonra geri adım atılmıştı ama web adresinde yine bildiklerini okumuşlar... Erbakan Hoca için bir müze çalışmasının olduğunu bilmekle beraber akıbetini bilmiyorum. Müzeden önce şu web adresi hatasını bir düzeltseniz..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR