Akyürek: "Tarihi mirasa sahip çıkmak için yoğun çalışıyoruz"

Akyürek: "Tarihi mirasa sahip çıkmak için yoğun çalışıyoruz"

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya genelinde tarihi mirasa sahip çıkmak için yoğun olarak çalıştıklarını belirterek, bugüne kadar 17 cami ve mescitte restorasyon çalışması

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Konya'nın bin kişiye düşen cami rakamlarında Türkiye'de en fazla cami bulunan şehir olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye olarak Konya genelindeki tarihi eserler ile birlikte tarihi camilerin restorasyonu ve bakımı ile ilgili de çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Tescilli yapıların restorasyonu konusunda büyük bir gayret içinde olduklarını dile getiren Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve diğer kurum ve kuruluşlarla tarihi mirasa sahip çıkmaya gayret gösterdiklerini ifade etti. Sultan Selim Cami başta olmak üzere çok sayıda cami, mescit, türbe, zaviye ve eski medresede restorasyon çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Akyürek, "Kapu Cami ve Aziziye Cami ile birlikte Mevlana Türbesi civarındaki Hacıveyis ve Kışla Camilerinde, ayrıca Bulgur İmam Cami, Çukur Cami, Asmalı Hatıp Sultan Cami, Tahir Paşa Cami ve Akşehir İplikçi Camisinde restorasyonlar tamamlandı. Sultan Selim Cami, Garip Nasrullah Cami, İsmail Hakkı Konyalı Cami, Tatköy Cami, Kadınhanı Atlantı Çarşı Cami, Akşehir Tahtakale Mescidi ile Akşehir Kalaycı Mescidi ve Cemel Ali Dede Mescidi'nde çalışmalar devam ediyor" dedi.

Başkan Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Bedesten'de yaptıkları 2 bin 687 bina ile birlikte Konya merkez ve ilçelerde bugüne kadar 2 bin 788 tarihi eseri restore ettiklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.