Akyürek: Sizi başkan olarak uğurlamak istiyoruz

Akyürek: Sizi başkan olarak uğurlamak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra Anadolu'daki en büyük mitingi yapmak üzere Konya'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra Anadolu'daki en büyük mitingi yapmak üzere Konya'ya geldi. Erdoğan'ı Konya Havalimanında Eski Başkaban Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri ve diğer ilgililer karşıladı. Cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'de Kılıçaslan Meydanı'nda 15 Temmuz sonrası Anadolu'daki en büyük mitingi yaptı. Erdoğan, 42 yatırımın açılışını ve temel atmasını de gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Önünüze hendekler çıkarttılar, engeeller çıkardılar. Hapishanelerin yolunu ggösterdiler. Parti kapatma davalarıyla muhatap ettiler. Gezi olayları 17-25 Aralık kumpası, en son FETÖ terör örgütü tarafındn 15 Temmuz ihaneti ile karşılaştınız. Fakat her türlü engele rağmen ihanete rağmen dik durdunuz.Teşrifiniz nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bir 17 Aralık'ta 'Konya dik durdukça bizi kimse yolumuzdan deviremecektir' demiştiniz. Konya hak davasında v sım sıkı durmuştur. 2014 yılında sizi bu meydandan Cumhurbaşkanı olarak uğurlamıştık. İnşallah bu meydandan sizi Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Başkanı olarak uğurlarız.Şehrimizi daha yaşanabilir bir şehir kılmak için hem de lider ülke Türkiye hedefine katkı sağlamak için canla başla çalıştık. Üretim istihdam yaşam kalitesi bir kaç üstüne çıktı. Dünyada ekonomiye yön veren 600 şehir arasına Konya bu dönemde girdi. Hizmet alanımı 30-40 katına çıktı. Yeni Büşükşehir Yasası çerçevemimizde tamamladığımız bir bölümü hizmete açıldı. Sayın Cumhurbaşkanım bugün Bedesten ziyaretini yaptınız. Oradaki dükkanların tamamının restorasyonu hiçbir para almadan yaptık. Restorasyon çalışmaları için 92 milyon Türk lira harcadık."

STADYUMUNUN AÇILIŞINA DAVET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Konya stadyumun açılışına davet Akyürek, "İçimizde sadece bir uhte kaldı. Sizin de yakın takibiniz ve desteğinizle başladığımız stadyumuz çoktan açıldı. Milli maçlara ev sahipliği yapıyor. Avrupa kupalarında Konyamıza ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en iyi 5 stadyumu arasına giren stadyumuzun açılışına katılmanız bizleri mutlu edecektir. Konyamız adına şükranlarımızı sunuyoruz. 2 katrilyonluk yatırımın Konyamız için insanımızın için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.