Akyürek: “Sayın Cumhurbaşkanımıza Teşekkür Ediyoruz”

Akyürek: “Sayın Cumhurbaşkanımıza Teşekkür Ediyoruz”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, geçtiğimiz Cuma günü Konya'ya gelerek Büyükşehir Belediyesi ile kamu yatırımlarının açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Büyükşehir Belediye Meclisi ve Konya halkı adına teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da belediye yatırımlarını da kapsayan toplu açılış ve temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında konuşan Başkan Tahir Akyürek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdiği Konya ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi'nin 750 milyon lira tutarındaki yatırımlarının açılışı ile birlikte çok sayıda kurum ve kuruluşa ait yatırımların açılış ve temel atma programını gerçekleştirdiğini söyledi. Açılışı yapılan Büyükşehir yatırımları arasında bulunan Tarihi Bedesten restorasyonunun 92 milyon liralık bir yatırım olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "Bedesten'de 2 bin 687 işyerini kapsayan büyük bir restorasyon yapıldı. İşyerleri, çatılar yeniden yapıldı. Tamamında kanalizasyon, yeni su şebekesi, doğalgaz şebekesi, elektrik, internet altyapısı yeniden düzenlenmiş oldu. Bedesten'i ziyaret ederek esnaflarla görüşen Sayın Cumhurbaşkanımız, tarihi ve başarılı bir çalışma olduğunu belirterek tebrik etti. Törende, Bedesten dışında tamamladığımız 658 milyon liralık su, kanalizasyon, mahalle yolu ve prestij cadde yatırımının açılışı yapıldı. Toplam 750 milyon liralık bir açılış gerçekleştirdik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende Şehir Hastanesi'nin de temelini atarak yatak kapasitesini bin 200'e çıkartma talimatı verdiğini belirten Başkan Akyürek, Seydişehir Alacabel Tüneli'nin temelinin de atıldığı programda kamu kurum ve kuruluşlarına ait yatırımların açılışlarının yapıldığını ifade etti. Konya'ya verdiği değer nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Büyükşehir Belediye Meclisi ve Konya halkı adına teşekkür eden Başkan Akyürek, Şeb-i Arus'ta yeni yatırımların açılışları için hazırlık yaptıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.