Akyürek muhtarlarla bir araya geldi

Akyürek muhtarlarla bir araya geldi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Muhtarlarla Buluşuyoruz, Mahallelerimizi Konuşuyoruz” programında Konya’nın 31 ilçesinden gelen muhtarlarla bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi’nin organize ettiği “Muhtarlarla Buluşuyoruz, Mahallelerimizi Konuşuyoruz” programı yoğun katılımla gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi’nin 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, 31 ilçeden muhtarlarla bir araya gelmelerine vesile olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, bin 185 muhtar ile Türkiye’de 6. sırada olan Konya’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya belediyelerinin muhtarlara verdiği değerden dolayı teşekkür etti.
 
“KONYA MİSYONU OLAN BİR ŞEHİRDİR”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, medeniyetimizin Anadolu'daki ilk önemli merkezi olan, Selçuklu payitahtı, Mevlana şehri Konya'dan hep birlikte "Birlikte Konyayız”, “Birlikte Türkiye’yiz" mesajı verdiklerini belirtti. Konya’nın sadece yol, su, yeşil alanlar ve diğer hizmetlerle anılması gereken bir şehir olmadığını kaydeden Başkan Akyürek, “Konya bütün bunlarla birlikte aynı zamanda milletimizin çimentosunu oluşturan, milletimizin mayasını teşkil eden değerlerin, 21. yüzyıla bir sentezle sunulması gereken bir şehirdir. Konya maddi ve manevi anlamda misyonu olan bir şehirdir” dedi.
 
“HİZMETLERİN ALTINDA HALKIMIZIN İMZASI VAR”
Yeni Büyükşehir Yasası’nın kabul edildiği andan itibaren Konya genelinde çalışmalara başladıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, ilçeleri, beldeleri ve köyleri ziyaret ederek sorunları belirlediklerini ve bir yol haritası oluşturduklarını hatırlattı. Yeni dönemde bin 185 mahallenin tamamını ziyaret ederek çalışmaları değerlendireceklerini kaydeden Başkan Akyürek, Konya merkezde dünden bugüne önemli gelişme kaydedildiğini, yapılan her hizmetin altında muhtarların ve Konyalıların imzası olduğunu ifade etti. Bu işbirliği ve bu gönül birliği olmasa hizmetlerin hiçbirinin yapılamayacağını belirten Başkan Akyürek, yeni dönemde de muhtarlarla birlikte hareket etmeye devam edeceklerini söyledi.
 
“YERİNDE KALKINMA SAĞLANACAK”
Konya'da 10 yıl önce 726 bin olan nüfusun şu anda 1 milyon 200 binin üzerinde olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Şehir merkezinin gelişmesiyle birlikte köyden şehre göç arttı. Biz bunu istemiyoruz. Konya Türkiye'nin 19'da biridir. Nüfusu merkeze topladığımızda tarımsal üretimde, üretim rakamlarında düşüş olacaktır. Hayvansal üretimde büyük bir sorun olacaktır. Köyümüz, beldemiz, ilçemiz güçlü olursa şehrimiz ve ülkemiz daha güçlü olacaktır” diye konuştu. Yeni dönemde hizmetleri Konya'nın yalnız 3 metropol ilçesine değil, 28 yeni metropol ilçesine yaymaya başladıklarını, yeni bir Konya modelini hayata geçirmek için çalıştıklarını anımsatan Başkan Akyürek, bunu yeni belediye başkanları ve muhtarlarla birlikte uygulamaya geçireceklerini ifade etti.
 
“2015-2016 İÇİN İLÇELER İÇİN YATIRIM HEDEFİ 516 MİLYON LİRA”
Yeni mahalle olan belde ve köyler ile ilçelere 2013 - 2014 döneminde 514 milyon liralık yatırıma başladıklarını veya ihale sürecini başlattıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, buna ilave olarak 2015 -2016 dönemi için 516 milyon 750 bin liralık yatırım hedefleri bulunduğunu dile getirdi. Yeni yerel yönetimler sürecinde büyük destek olan, Konya projeleri konusunda farklı bir süreci başlatan başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere bakanlara, milletvekillerine, belediye başkanlarına, muhtarlara ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Başkan Akyürek, “Büyük Türkiye yürüyüşünün şehirlerimizin güçlü yürüyüşüyle gerçekleşeceğini, büyük Konya’nın gerçekleşmesiyle büyük Türkiye’nin gerçekleşeceğini biliyoruz. Lider ülke yürüyüşünde lider şehirler oluşturmaya katkı yapan herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
 
Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen, Süleyman Şenol Aydın, Ercan Uslu, Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Güneysınır, Hadim, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Kulu, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Yalıhüyük, Yunak belediye başkanları, Ereğli Belediyesi Başkan Vekili, belediye yöneticileri, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Sevim Özsoylu, İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erşel, Eskişehir, Niğde, Aksaray, Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanları ve muhtarlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.