Akyürek: Güçlü altyapı ve istikrar

Akyürek: Güçlü altyapı ve istikrar

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Kupası’nı şehre kazandırdıkları için takıma teşekkür etti ve güçlü altyapı ile birlikte istikrarın önemine dikkat çekti

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Kupası’nı şehre kazandırdıkları için takıma teşekkür etti. Türkiye Kupası şampiyonu olmanın kolay olmadığını kaydeden Başkan Akyürek, “Şehrimiz adına önemli bir kazanım oldu. Takımımıza güvenimiz arttı. Takımımızla ilgili gelecek projeksiyonumuz farklılaşmış oldu. Bunun kalıcı olması, sürdürülebilir olması ve asansör kulüp hüviyetinde olmaması gibi sorumluluklar da bizlere yüklenmiş oldu. Dünden bugüne Konya ve Konyaspor’da önemli gelişmeler oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SPOR ALTYAPISINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYORUZ

Belediyeler olarak spor altyapısının güçlenmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “Bundan 10 sene önce Konya’da kaç tane spor salonu vardı, bugün kaç tane var? Bugün Konya merkezde belediyeler tarafından 30’dan fazla spor salonu yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yaptığımız protokolle Büyükşehir Belediye Stadyumumuzu, 10 bin Kişilik Spor ve Kongre Merkezini, kulüp binasını, tesisleri şehrimize kazandırdık. Biz görev aldığımızda Zafer’de iş hanının üstünde kulüp binası vardı. Sonra Tatlıcak, Kayacık Tesisleri derken belli bir altyapı gücüne kavuştuk. Kayacık Tesislerinin bulunduğu alana ek bir altyapı tesisi yapılması için çalışmalar var. Bizler de bu konuda üzerimize düşen görevi yaparız.”

GÜÇLÜ ALTYAPI VE İSTİKRAR

Konuşmasında altyapının güçlü olmasının önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, “Altyapımız güçlü olmazsa, sporcu altyapımız tam olarak oluşmazsa, altyapıdan sporcu yetişmezse, üst yapı kuruluşlarıyla birtakım kararlarla kalıcı bir başarıyı asla elde edemeyiz, kurumsallaşamayız. Bu konuda Aykut Kocaman hocamız Konya’ya katkılarda bulundu. Hakikaten Konya ile bütünleşti. Konyaspor’a önemli hizmetlerde bulundu. Kendisine gıyabında teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Şimdi Mustafa Reşit Akçay hocamla sözleşme imzalandı. Biz kendisine güveniyoruz, aynı süreci daha farklı katkılarla devam ettireceğini düşünüyoruz. Gençlere, altyapıya önem verirken aynı zamanda Konyaspor’un Süper Lig’de belli bir istikrarı koruyacağına inanıyoruz. Yeni hocamızın şehir olarak yanındayız. Günübirlik sonuç ve başarılarla oyalanmayız. O nedenle sabırlı, inançlı, inatçı, sürdürülebilir bir anlayışla hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.