Akupunkturla daha sakin olun

Akupunkturla daha sakin olun

Ramazan ayında daha huzurlu ve sakin olunması için akupunktur yaptırıldığını söyleyen Akupunktur Uzmanı Dr. Yeşim Koz, bu sayede insanların Ramazan'da öfkelenmediğini ve daha sakin olduğunu belirtti

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan, oldukça etkili, bilimsel bir tedavi yöntemi olan akupunktur, tarihin en eski çağlarından bu yana kullanılıyor. Tarihte ilk olarak Uygur Türkleri tarafından keşfedildiği söylenilen akupunktur, Çinliler tarafında da öğrenilmiş, zaman içerisinde benimsenerek geliştirilmiş ve bugünkü seviyesine getirilmiştir. Akupunkturun, 11 ayın sultanı Ramazan ayında yaptıranların ise daha iyi oruç tuttukları ve daha sakin oldukları belirlendi. Konu ile ilgili olarak bir makale yayınlayan Akupunktur Uzmanı Dr. Yeşim Koz, akupunkturun insan vücudu için denge tedavisi olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi. Akupunkturun vücudu uyardığını belirten Koz, “Akupunkturun vücudumuz için bir denge tedavisi olduğunu bilmeliyiz. Yılda bir defa yapılan bir tedavi çok faydalıdır. Kırıkta vücudun kendisini iyileştirmesi gibi, yaranın kendisini onarması gibi, nezlede  vücudun kendisini iyileştirmesi gibi, akupunkturda da vücudu uyararak, vücut kendisini dengelemektedir” dedi.
ÖFKELENMEMEK İÇİN AKUPUNKTUR YAPTIRILIYOR
Oruç tutarken öfkelenmemek gerektiğini belirten Koz, akupunkturun buna yardımcı olduğunu söyleyerek, “Akupunktur vücudu uyarmaktadır. Kendi var olan enerjimizi kullanmaktır. Vücudun ihtiyacı olan her şey kendinde var. Kırıkta ortopedi doktoru kemileri uç uca getirir, kemik kendiliğinden kaynar. Biz vücudu iğne ile uyarırız ki bozulan dengeyi restore etsin. Oruç tutarken, öfkelenmemek, kötü konuşmamak ve kalp kırmamak da gerekir. Bu dönemde yapılan akupunktur tedavisi aynı zamanda kişinin gerçekten olması gereken bir kişi yani sakin, huzurlu, kalp kırmayan bir kişi olmasını sağlar” diye konuştu. Akupunktur ile oruçta daha sağlıklı olunduğunu dile getiren Koz, “Ramazan ayında sigara içen kişilerin de sigaradan kurtulmak için tam zamanı oluyor. Çünkü bu nefsin arınması olarak düşünülmeli ve bunun için de bu rahmet ayını her konuda en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Akupunktur ile oruç, açlığa rağmen daha enerjik olmayı sağlar. Çin tıbbına göre vücudu besinlerden arındırmak, ruhu da arındırır. Bu esnada daha enerjik olursak, beden sağlığımızın da daha iyi olacağı ve ömrün daha sağlıklı olacağı unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.
AKUPUNKTUR VÜCUDU DİNLENDİRİYOR
Ramazan ayında sahur ve iftarda yenilenlere de dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan  Akupunktur Uzmanı Dr. Yeşim Koz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Açlık çok eskiden beri en iyi iyileştirme yöntemlerinden biridir. Dinimizde ve birçok dinlerde de oruç var.  Bu da sağlığımız için bir iyileştirici rol oynamakta olduğunu düşündürmektedir. Burada önemli olan iftarda ve sahurda aynı şekilde aşırya kaçmadan bunu vücudumuzu dinlendirmek adına yapılması gerektiğini görmek ve bunu uygulamak gerekmektedir. İşte burada akupunkturdan faydalanmanın, sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu görmek gerekir. Günün belli saat aralığında yememek ancak geri kalan zamanda da, aşırıya kaçmamak için destek almak gerekir. Bu açlığı bastırmak için değil, o saatlerde zaten yenmesiz iken izin verilen saatte az ve doğru şey tüketilmelidir. Ramazan ayında gerçekte kilo vermek gerekir ki bu da şifanın restorasyonunu sağlar. Eğer bu ayda kilo alıyorsak demekki yanlış beslenmişiz. Bu konuda destek almalı ve bunun açlığı bastırmak olmadığını bununla birlikte aşırı yemeyi baskılamak olduğunu, gerekirse bir çorba  içip bitirebilmeliyiz. Düşünüldüğü gibi bunun bize zarrı değil faydası olduğu görülecektir.”
MUSTAFA ÖZÇELİK  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.