Aktif Eğitimciler Sendikası, Seydişehir’de Üyeleriyle Kahvaltıda Buluştu

Aktif Eğitimciler Sendikası, Seydişehir’de Üyeleriyle Kahvaltıda Buluştu

Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri, Seydişehir Temsilciliği tarafından Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kahvaltıda Tınaztepe Tesisleri'nde buluştu. Sendika Seydişehir Temsilcisi İsmail Zambakcı, Türkiye genelinde 30 bine, Konya’da...

Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri, Seydişehir Temsilciliği tarafından Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kahvaltıda Tınaztepe Tesisleri'nde buluştu. Sendika Seydişehir Temsilcisi İsmail Zambakcı, Türkiye genelinde 30 bine, Konya’da bin 40, Seydişehir de ise 49 üyeye ulaştıklarını söyledi.

Seydişehir Temsilcisi İsmail Zambakcı, yaptığı açıklamada, sendikaları kurulalı yaklaşık bir yıl olmasına rağmen tüm illerde şubelerini ve temsilciliklerini açtıklarını ifade etti. Bir yıl içerisinde ülkenin eğitim problemlerine çözüm yolları üretip sunduklarını ve üyelerin her tür haklarını ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde aradıklarını ifade eden Zambakcı, ayrıca üyelerinin kendilerini geliştirmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını belirtti. Zambakcı; hak ararken bir başkasının hakkına girmeden, hiçbir kimseyi kırmadan, incitmeden hiç bir şeyi yıkmadan, dökmeden hak aramayı ve yaşatmak için yaşamayı düstur edinen eğitimciler olduklarını söyledi. Zambakcı, jöyle dedi:

"Kuruluş amacımız; büyük millet olma şuurunun bütün fertlerin topyekûn katılımıyla gerçekleşeceğine ve büyük hedeflere küçük fakat samimi adımlarla yürüneceğine inanan Aktif Eğitimciler Sendikası, şahsi arzuların yerine milli ruh ve milli düşüncenin, egonun yerine diğergâmlık ve kollektif şuurun geçeceği, birbirini tanımayan fertlerin, kendileri gibi kimselerin varlıklarını hissedeceği ve hemen herkesin içtimaı bir varlık olduğunu yeniden duyup yaşayacağı dönem için birleştirici ve yumuşatıcı bir harç olarak çalışmayı amaçlar.

Bugün bütün insanlığın derbeder ve perişan olduğu, hemen her şeyin ayağa düştüğü, ilmin, her şeyi maddede arayanların oyuncağı olduğu ve inkâr hesabına istismar vasıtası yapıldığı, her ağızdan yükselen ayrı ayrı seslerin, her kafadan çıkan farklı farklı düşüncelerin yığınları bütün bütün şaşkına çevirdiği bir dünyada, derbeder ve perişan bütün insanlık için birer mum olmayı hedefleyerek çıktığımız bu yolda, sesimize ses veren binlerce üyemize şükranlarımı sunuyor, öğretmenler gününü kutluyorum."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.