Aktif Eğitim Sen: Müdür Görevlendirmeleri Komediye Dönüştü

Aktif Eğitim Sen: Müdür Görevlendirmeleri Komediye Dönüştü

Aktif Eğitimciler Sendikası Gümüşhane Temsilcisi Ramazan Tali, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul müdürlerinin performans değerlendirmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, yüzde 60'lık idari değerlendirmenin yerine liyakatin esas alındığı,...

Aktif Eğitimciler Sendikası Gümüşhane Temsilcisi Ramazan Tali, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul müdürlerinin performans değerlendirmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, yüzde 60'lık idari değerlendirmenin yerine liyakatin esas alındığı, eğitimin gerçek paydaşlarının belirleyeceği bir bir değerlendirme sistemi istediklerini söyledi.

Açıklama yapan Ramazan Tali, mevcut atama sisteminin tekrar değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Ülke olarak tarihi günlerden geçtiğimiz şu süreçte biz eğitimciler de -klişe tabirle- gün geçmiyor ki yeni bir garabetle karşılaşmayalım ve her garabet katlanarak skandallar yumağına dönüşmesin. MEB’in 13 Haziran 2014 tarihi itibariyle görevlerinden alınan yaklaşık 16 bin okul müdürünün yeniden görevlendirilebilmeleri için yapılan değerlendirme süresi tamamlandı ve puanlar açıklandı. Okul ve kurum yöneticilerinin performans değerlendirilmesi için 40 puanı okul içi, 60 puanı da milli eğitim müdürlüklerince yapılan puanlamada 75 puanı alabilen müdürler başarılı sayılmışlardır. Okul içi öğretmen, öğrenci ve veliden 40 tam puan alan birçok okul müdürü ise Milli Eğitim Müdürlüklerince 35 puan verilmeyerek başarısız sayılmışlardır. Değerlendirmenin yüzde 60 gibi sonucu doğrudan belirleyen kısmına Milli Eğitim Müdürü ve ilgili iki şube müdürü kanaat getirmişlerdir. Tamamına yakını malum sendikanın belirlediği kişilerden oluşan yeni atanmış şube müdürleri ile bir kısmı atamaları iptal edilen, bir kısmı da geçici olarak görevlendirilen şube müdürlerinin, önceden birlikte çalışmadıkları, yeteri kadar tanımadıkları halde okul müdürlerine 100 puanlık değerlendirmenin 60 puanlık kısmını nasıl takdir ettikleri merak edilmektedir." şeklinde konuştu.

Puanlama sonrasında 75 puan altı değerlendirilerek sözde başarısız sayılan okul müdürlerinin ise fıkraları aratmayacak tarzda görevlendirilmelere başlandığını belirten Tali, sözlerine bir fıkrayla devam etti. “Bir devlet büyüğü bir gün taşrada gezerken köylü vatandaşla karşılaşır ve sorduğu sorulara kendisini tatmin edecek cevaplar alır. Bunun üzerine yanındakilere bu köylünün bir ilçeye kaymakam olarak atanması emrini verir. Ancak mevzuata göre kaymakam olabilmenin şartı okuma yazma bilmektir ve ne yazık ki köylü okuma yazma bilmemektedir.Yapılacak şey devlet büyüğünün emrini yerine getirmek olduğundan, o dönemde okuma yazma şartı aranmayan valilik makamına atama yapmaktır ve köylü vatandaşı da bir ile vali olarak atarlar.”

İstenilen puanı alamayan müdürleri başarısız ise neden Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ya da Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görevlendiriyorsunuz? şeklinde soran Tali, ayrıca neden müdür olarak atandığını ve değerlendirmelerin neye göre yapıldığını merak ettiklerini belirtti. Milli Eğitim'de puanlamanın istişare kriterlerine göre değerlendirilerek 75 puan altı ve üstü şeklinde müdürlerin motivasyonlarının bozulduğuna değinen Tali, “Tüm bu sorular yanıt beklerken Millî Eğitim bünyesinde yıllarca hizmet etmiş, sözde başarısız sayılan okul müdürlerimizin maalesef bu süreçte motivasyonları yok edilmiştir. Yine maalesef ilk süreçte başarısız sayılan müdürlerimiz ikinci süreçte değişik görevlere getirilerek 90 derecelik eğilme açıları 180 derecelik eğilme açısına dönüştürülmüştür.” şeklinde konuştu

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.