Aktif Eğitim-sen, Meb Binası Önünde Maskeli Balonlu Eylem Yaptı

Aktif Eğitim-sen, Meb Binası Önünde Maskeli Balonlu Eylem Yaptı

Aktif Eğitim-Sen Ankara Şube başkanı M. Çağrı Eken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde 2014-2015 eğitim-öğretim yılının birçok sorunla açıldığına dikkat çekti. Aktif Eğitim-Sen üyeleri, MEB binası önünde Milli Eğitim Bakanı...

Aktif Eğitim-Sen Ankara Şube başkanı M. Çağrı Eken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde 2014-2015 eğitim-öğretim yılının birçok sorunla açıldığına dikkat çekti. Aktif Eğitim-Sen üyeleri, MEB binası önünde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın maskesini takarak siyah balon patlattı.

Çalışma hayatını bozan siyasal ve sendikal kadrolaşmaya, insanlar arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişleme yapıldığına dikkat çeken Eken, "Liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere, iyi planlanmamış bir rotasyonla eğitim çalışanlarının hayatlarının alt-üst edilmesine, öğretmenlerimizin asli görevleri dışında nöbet görevi gibi angarya işlere zorlanmasına ‘Hayır’ diyoruz." açıklamasında bulundu.

Eken, siyasi iktidarın bir yandan haksız şekilde okullarda siyasi, sendikal kadrolaşma politikalar uyguladığını iddia ederek "Diğer yandan da beğenmediği, hoşuna gitmeyen veya rahatsız olduğu görüşlere yönelik fişlemeler yapılmaktadır." şeklinde konuştu.

Eken, öğrenci, veli ve öğretmen değerlendirmelerinin yandaş sendikanın işaretiyle siyasi iktidar tarafından son anda atanan şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri eliyle by-pass edildiğini ifade ederek "Puanlama sonucunda, binlerce tecrübeli, donanımlı, liyakatli okul müdürü tasfiye edildi. 16 bin okul müdüründen sadece 9 bini görevinde kaldı. Bu görevde kalan müdürlerin ise yüzde 81’i yandaş sendikaya mensup. İktidarın boşalan müdürlüklere de, aynı şekilde kendi yandaşlarını müdür olarak görevlendireceğini tahmin etmek herhalde müneccimlik olmayacaktır. Bakanlık, fişleme tasfiye, kadrolaşma vb. illegal faaliyetleri bir an önce terk etmeli ve asli görevi olan eğitim-öğretime yönelmelidir." diye konuştu.

'OKULDA BİR MÜDÜR YARDIMCISI VAR'

Eken, "Paralel safsatasıyla ülkeyi terelelli hale getirdiler. Öğretmenin sosyal medyadan bağırıyor; '450 öğrencisi, 20 öğretmeni olan bir okuldayım, okulumuzda bir müdür yardımcısı var. Okul terelelli hale gelmiştir" ifadesinde bulundu.

Geçtiğimiz hafta PKK'nın 23 okul yaktığına dikkat çeken Eken, "Ne Sayın Bakanın ne de herhangi bir hükümet yetkilisinin neden sesi çıkmıyor?" diye sordu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.