Aktarların Hastalıklarla İlgili Bilgi Vermeleri Yasak

Aktarların Hastalıklarla İlgili Bilgi Vermeleri Yasak

Sağlık Müdürlüğü aktarları bitkisel ilaçlarla hakkında hastalıklarla ilgili basına ve vatandaşa açıklama ve öneri yapmamaları konusunda uyaran Sağlık Müdürü Bahattin İlter, şikâyet olduğunda yasağa uymayanları para ve hapis cezaları...

Sağlık Müdürlüğü aktarları bitkisel ilaçlarla hakkında hastalıklarla ilgili basına ve vatandaşa açıklama ve öneri yapmamaları konusunda uyaran Sağlık Müdürü Bahattin İlter, şikâyet olduğunda yasağa uymayanları para ve hapis cezaları verildiğini açıkladı.

Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde aldığı karar gereği, Sivas’ta hizmet veren aktarlara yeni mevzuatla ilgili eğitim verdiklerini söyledi. Doktor olmayan hiç kimsenin hastalıklarla ilgili teşhis ve tedavi uygulayamayacağının altını çizen Bahattin İlter, Sağlık Bakanlığının yeni çıkardığı mevzuatı gereği aktarlarında çağrılarak bu yönde uyarıldığını söyledi. Bitkisel ilaçların kullanımı konusunda çeşitli tartışmalar olduğuna değinen Sağlık Müdürü İlter, sağlığa zararı olup olmadığını bilmeden çeşitli bitkiler önerildiğini, ancak vatandaşın sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı olmadığını kaydetti.

Aktarlara bir süre eğitim verdiklerini, şikâyet söz konusu olduğu zaman ağır para cezası ve hapis cezası öngörüldüğünü kendilerine ilettiklerini aktaran İlter, aktarların basına hastalıklarla ilgili demeç vermeleri veya vatandaşlara hastalıklarla ilgili bitkileri önermelerinin yasaklandığını ifade etti.

Aktarlar ise ulusal TV ve gazetelerde bu yönde yayınlar yapıldığını öne sürerek bakanlığın harekete geçmesini istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.