Akşehirspor’un rakibi Somaspor

Akşehirspor’un rakibi Somaspor

Ziraat Türkiye Kupası  1. Eleme Turu eşleşmeleri yapılan kura çekimi sonrası belli oldu. Bölgesel Amatör Lig 6. grubu lider bitiren Akşehirspor Manisa temsilcisi Somaspor ile eşleşti.

Ziraat Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü'nün Madde 2/A/a/2 maddesine istinaden Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu eşleşmeleri, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez nezaretinde belirlendi. Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig 6 grupta mücadele eden ve şampiyon olan Akşehirspor kupaya katılma hakkı elde etmişti.  3.Ligin kapısından dönen kırmızı-beyazlı ekip kura çekimi sonrasında Manisa ekibi Somaspor ile eşleşti. 

35 Amatör takımın yanı sıra bu sezon TFF 3. Lige yükselen 9 takımın katılacağı 1. Eleme Turu müsabakaları, 28 - 29 Ağustos tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre, küçük numarayı çeken takımların sahasında oynanacak. Müsabakalar sonucu rakiplerini eleyen 22 takım, 2. Eleme Turu müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

Yayın programının belirlenmesinin ardından müsabakaların gün ve saatleri ilan edilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez, yaptığı değerlendirmede profesyonel ve amatör liglerden katılımın olmasının Ziraat Türkiye Kupası'nı çok özel kıldığını belirterek, "Türkiye'yi kucaklayan bir organizasyon düzenliyoruz. Ülkemizin her köşesinde kupanın heyecanı yaşanacak. Bu kupa amatör ve alt liglerdeki takımlarımız için yeni fırsatlar sunacak. Uzun maraton öncesinde TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Sonunda hak edenin kazandığı centilmence maçlar izleyelim" ifadelerini kullandı. Ali Düşmez, ayrıca "Kupaya değerli katkılarda bulunan sponsorumuz Ziraat Bankası ile yayıncı kuruluşumuz Turkuvaz Medya Grubu'na teşekkür ediyorum" dedi.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.