Akşehir'e yatırım

Akşehir'e yatırım

Yerel Buluşmalar programına katılan Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Akşehir’e çok sayıda yatırım kazandırdıklarını, planetaryum ve yeni otogarın da inşasına da bu yıl başlayacaklarını dile getirdi

Tesisi Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile birlikte inceleyen Başkan Akyürek, Akşehir Atıksu Arıtma Tesisi’nin Konya Atıksu Arıtma Tesisi’nden sonra yapılan en modern tesislerden biri olduğunu dile getirdi. Tesisin günlük 15 bin metreküplük bir kapasite ile çalıştığını kaydeden Akyürek, “63 milyon liraya mal olan tesisimizin yüzde 85’i AB fonlarından hibe olarak temin edildi. Yüzde 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, geri kalanı da KOSKİ Genel Müdürlüğümüz bütçesinden karşılandı. 10 yıllık bir vizyon kapasitesi ile çalışan Atıksu Arıtma Tesisimiz, gelecekte Akşehir’in büyümesi ile birlikte büyümeye uygun olarak, kapasitesi geleceğe yetecek bir şekilde yapılmış oldu” dedi.

AKŞEHİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da Atıksu Arıtma Tesisinin ilçe için çok önemli ve güzel bir yatırım olduğunun altını çizerek, “Akşehirimiz için çok güzel bir yatırım. Bu tesisimiz ile birlikte eski Akşehir bölgemizdeki 36 kilometrelik kanalizasyon hatlarımızı da yeniledik. 2014’ten sonra Büyükşehir Belediyemizin de katkısı ile bu tesis yapıldı. İnşallah 25 yıllık bir süre ile hizmet verecek ve sonrasında tesis ilave bölümlerle hizmet vermeye devam edecek. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek daha sonra ilçeye kazandırılan asfalt plentini inceleyerek, asfalt sezonunun açılış törenine katıldı.

Yaklaşık 5 milyon liraya mal olan ve üretim kapasitesi Konya merkezdeki asfalt plentine yakın, saatte 240 ton olan asfalt plenti ile bölgeye kullanılacak asfalt maliyetinin düşmüş olacağını, verimin artacağını belirten Akyürek, “Bugün asfalt sezonunu açıyoruz. Şehir içi ve mahalle yollarında 2018 hedeflerine ulaşmamız anlamında bu, önemli bir başlangıç ve bir dönüm noktası olacak” dedi. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, tesisin Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı önemli hizmetlerden birisi olduğunu vurgulayarak, tesisin daha hızlı ve kaliteli üretim yaparak yolların standardını daha yukarılara taşımış olacağını sözlerine ekledi. Yapılan duanın ardından Başkan Tahir Akyürek ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yeni asfalt sezonunu başlattı.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra teşkilat mensupları, muhtarlar, STK temsilcileri ve ilçe sakinlerinin katıldığı Yerel Buluşmalar programında konuştu.Konuşmasında, TSK’nın Afrin Zaferi’ne değinen Başkan Tahir Akyürek, zaferin yeni nesillerin ecdadımıza layık bir nesil olduğunun önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Bütün dünyada girilemez denilen, birçok ülkenin de desteği ile siperler oluşturulan bir coğrafyada ordumuzun sivilleri koruyarak, halkı dikkate alarak ve tabiata, insanlara zarar vermeden mücadeleyi kazandığının altını çizen Akyürek, “18 Mart’a rastlanılan bir günde yeni bir zafere imza atıldı. Bu bir tesadüf değil, 103 sene sonra yeni bir zafer kazanılmasını bir takvimlendirme olarak görmeyin. Bu tarihin bir planlamasıdır aslında, bu kaderin planlamasıdır. Bu Cenab-ı Hakk’ın milletimizin üzerindeki rahmet elinin devam ettiğinin bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

AKŞEHİR’E DEĞER KATAN YATIRIMLAR

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan yatırım ve projeler hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, şehir Konağı yatırımının ilk olarak Akşehir’de faaliyete geçtiğini kaydetti. Akyürek, “Prestij caddeler, mahalle yolları, asfalt plenti, ek derslik, modern taksi durakları, modern cam duraklar, restorasyon çalışmaları yapıldı. İçme suyu yatırımlarına 2,6 milyon lira, kanalizasyona 20 milyon lira harcama yaptık. Akşehir Platenateryumu, yani Bilim Merkezi ile otogar inşasına da bu yıl başlıyoruz” diye konuştu.Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da ilçeye yaptıkları yatırımlar için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve ekibine teşekkür ederek, “Çok güzel hizmetler oldu. Büyükşehir olmanın avantajlarını hep gördük. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve bütün ekibi her zaman yanımızda oldular. Bunlar büyük hizmetler” şeklinde konuştu. Akkaya, programın sonunda Akyürek’e Nahçıvani Hazretleri tarafından yazılan eseri takdim etti.Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İlçe Koordinatörü Muharrem Akkaya, MHP İlçe Başkanı Ümit Şafak, CHP İlçe Başkanı Ömer Koç, Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Daha sonra ilçeye kazandırılan prestij caddeyi inceleyerek ilçeye iki yeni otobüs teslim törenine katılan Akyürek, Akşehir’de yaklaşık 8 milyon liralık bir merkez yol çalışmasına destek verdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.