​​​​​​​Akşehir’de, zeka  oyunları sınıfı açıldı

​​​​​​​Akşehir’de, zeka oyunları sınıfı açıldı

Akşehir Mualla Nigar Yamak Ortaokulunda “Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı”nın açılışı yapıldı.

Akşehir Mualla Nigar Yamak Ortaokulunda “Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı”nın açılışı yapıldı.  Konyalı iş adamı Sima Plastik ve Çekirdek Zeka Oyunları Yönetim Kurulu Bakanı İlhan Sert tarafından öğrencilerin gelişimine katkı sağlanması amacıyla akıl ve zeka oyunları sınıfı oluşturuldu. Oluşturulan Zeka Oyunları sınıf Akşehir İlçe Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu tarafından açıldı. Açılış öncesi konuşan Okul Müdürü Yunus Geçer, “Gelecek nesillerimiz olan değerli öğrencilerimizin daha eğitimli, daha donanımlı bireyler olarak yetişebilmeleri adına yapılan her çalışma muhakkak ki çok değerlidir. Zeka oyunları sınıfını açarak öğrencilerimizin sıkılmadan, yorulmadan, eğlenceli bir şekilde düşünme kabiliyetlerini geliştirmeyi hedefledik” dedi. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yunus Geçit, okullarına katkıda bulunan ve yaklaşık bin 19 öğrencinin yararlanacağı Zekâ oyunları sınıfını okula kazandıran Sima Plastik ve Çekirdek Zeka Oyunları Yönetim Kurulu Bakanı İlhan Sert’e teşekkür etti. Bu tür sınıflarla öğrencilerin geleceğe hazırlandığını ifade eden Akşehir İlçe Kaymakamı Mehmet Türk, “Değerli protokol üyesi arkadaşlarımızla zeka sınıfımızın açılışını gerçekleştirdik. Bu sınıflarda öğrencilerimizi biz geleceğe hazırlıyoruz” diye konuştu.

2023 VİZYONUNDA ÖNMELİ BİR ROL

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Gençlerimiz boş zamanlarında bu zeka oyunlarıyla daha fonksiyonel ve daha donanımlı hale gelecekler. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine bizi ulaştıracak olan gençlerimizi o günlere hazırlamak üzere bu sınıfların önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu sınıfı okulumuza kazandıran Konyalı hayırsever iş adamımı İlhan beye de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu ise, zeka ve akıl oyunları sınıfının okula ve öğrencilere hayırlı olmasını dilediklerini söyleyerek, “Öğrencilerimizi internet bağımlılığından kurtulmaları için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu tür sınıflarında bu mücadeleye çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu sınıflarımızı Akşehir’deki bütün okullarımızda yaygınlaştırarak daha fazla öğrencimizin faydalanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.