Akşehir’de yollardaki onarım ve tadilat çalışmaları sürüyor

Akşehir’de yollardaki onarım ve tadilat çalışmaları sürüyor

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, 56 yılın en yoğun kar yağışının ardından bozulan yol ve kaldırımlardaki tamirat ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince başta ana arterler olmak üzere bütün cadde ve sokaklarda; doğalgaz, kanalizasyon, elektrik altyapı çalışmaları sonrasında kar yağışı ve buzlanmadan dolayı bozulan yollardaki asfalt yama, kilit taş ve granit taş onarım ve tadilat çalışmaları yapılıyor.

Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Akşehir'de de son 56 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığını hatırlatan Başkan Akkaya, bunun sevindirici olmakla birlikte özellikle yollarda bazı olumsuzluklar yaşanmasına neden olduğunu belirterek, "Son 56 yılın en güzel kar yağışını alarak bereketli bir kış sezonu geçirdik. Allah'a hamd ediyoruz ki bereketli bir yıl oldu. İnşallah bu bereket Akşehirimizdeki tarıma dayalı ekonomimize, tarım ürünlerimizin bereketine ve verimine yansıyacaktır Tabi ki kış bol olunca yollarımızdaki bozulmalarda çok oldu. Akşehir Belediyesi olarak havaların düzelmesiyle tamir ve bakım çalışmalarına başladık. Kışın yoğunluğunun haricinde, Akşehirimizde devam eden doğalgaz çalışması, kanalizasyon hatlarının değişimi ve Elektrik hatlarının yeraltına alınması gibi çalışmalar nedeniyle de yollarımızda bozulmalar oldu. Bu çalışmaların üstüne yoğun kış şartları sebebiyle de yollarımızdaki tahribat çok fazla oldu. Şehir içi yollarımızda Akşehir Belediyesi ekiplerimiz, eskiden köy ve kasaba olan yeni mahallelerimizde Konya Büyükşehir Belediyesi ekiplerimizce onarım ve tadilat çalışmalarımız sürüyor. Şu anda Akşehirimizde çoğunluğu merkezde olmak üzere, yeni mahalle olan köy ve kasabalarımız da dahil 9 tane tamir ve bakım ekibimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Asfalt yama tamirleri, kilitli taş tamirleri, granit taş kaplı olan yerlerde granit taş tamirleri yine andezit taşı tamiri yapılması gereken yerlerde de tadilat ve onarım çalışmalarımız sürüyor" dedi.

"100 yıllık altyapı çalışmaları yapılıyor"

Kış şartları nedeniyle yollardaki bozulmalardan dolayı vatandaşların zaman zaman sıkıntı yaşadığını söyleyen Başkan Akkaya, "Hemşehrilerimiz biraz zahmete katlandılar, biraz daha sabır diliyoruz. Kısa sürede inşallah ulaşımı daha rahat hale getireceğiz. Tabi her nimetin bir külfeti var. Her rahmetin birazcık zahmeti oluyor. Bu zahmeti de kısa sürede tamamlamaya gayret edeceğiz. Şehrimizde yapılan bu alt yapı çalışmaları 100 yıllık çalışmalar. Akşehirimizde 1920'li yıllarda, 1930'lu yıllarda yapılmış kanalizasyon altyapısı var. Bunların artık daha fazla dayanması, bunların Akşehir'e hizmet etmesi mümkün değildir. Yüzde 94 hibeli 10 bin 750 bin euro bedelli Avrupa Birliği projemiz, kanalizasyon ve Katı Atık ve Su Arıtma Tesisi olarak inşaata başladı. Şu anda bu projemizin çalışmaları gayet güzel bir şekilde devam ediyor. İnşallah önümüzdeki aylarda da içme suyu projemiz ihale edilecek, bu projemizin de hibe sözleşmesi geçen yıl imzalanmıştı. Akşehirimizde hemşerilerimizin daha rahat yaşayabileceği güzel caddeler, sokaklar, hizmet vermeye devam edecektir. Ben bu hemşehrilerimizin bu sabrından ve hoşgörüsünden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, yol onarım ve tadilat çalışmalarını sürdüren arkadaşlarımıza da kazasız belasız bir çalışma sezonu diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.