Akşehir'de kiraz paneli

Akşehir'de kiraz paneli

Akşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, "Akşehir Kirazı Yetiştiricilik ve Pazarlama Sorunları" konulu bir panel düzenlendi.

Akşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, "Akşehir Kirazı Yetiştiricilik ve Pazarlama Sorunları" konulu bir panel düzenlendi.

Akşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Akşehir Belediyesisi ve Akşehir Ziraat Odasının desteğiyle gerçekleştirilen "Akşehir Kirazı Yetiştiricilik ve Pazarlama Sorunları" konulu panel AKM'de düzenlendi.

Kaymakam Yalçın Sezgin, panelde yaptığı konuşmada, Akşehir kirazının ilçenin ekonomisinde önemli bir yerinin olduğunu söyledi.

Konya bölgesinin yüzde 30'unu, Türkiye'nin kiraz ihracatının yüzde 16'sını Akşehir kirazının oluşturduğunu belirten Sezgin, "Türkiye'nin ABD ve Şili'den sonra üçüncü büyük üretici olduğu, kirazda gelir bakımından da iyi noktaya gelmemiz için neler yapacağız, nasıl kaliteli ürün yetiştireceğiz bunları konuşacağız. Ton başına ABD'de 5 bin 737 dolar, Şili'de 5 bin 807 dolar gelir elde ederken Türkiye'de 2 bin 811 dolar elde ediyor. 2012 verilerine göre bizim gelirimiz niye düşük, bunu nasıl artırabiliriz bunu konuşacağız. Elbette burada Türkiye'de ürün üretildiğinde pazarda genel olarak bir bolluk yaşandığını, Şili'de ise Ocak, Şubat aylarında ürün üretildiğini biliyoruz. Bizde erken ve geç çeşitlerle bu sorunu aşabilir miyiz bunu konuşacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.