Akşehir'de IPARD tanıtım toplantısı yapıldı

Akşehir'de IPARD tanıtım toplantısı yapıldı

Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi ve İlçe Ziraat Odası işbirliğiyle, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Konya İl Koordinatörlüğü tarafından, IPARD tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi ve İlçe Ziraat Odası işbirliğiyle, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Konya İl Koordinatörlüğü tarafından, IPARD tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, toplantının ilçe çiftçisi ve tarımına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Son zamanlarda tarımı destekleme adına birçok kurumun adeta seferberlik halinde olduğunu belirten Akkaya, tarım konusunda Türkiye'nin dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri olduğuna işaret etti.

Akşehir'de tarıma bakıldığında Türkiye'nin birçok yerine göre iyi durumda olunduğunu anlatan Akkaya, şöyle devam etti:

"Köy Hizmetleri Müdürlüğü yaptığım dönemde Akşehir'deki mevcut sulama sistemlerini modern sulama sistemlerine dönüştürme işlemlerini başlattık. Sulanan alanları artırdık ama daha çok sulanacak alanımız var. Hayvancılık alanında da daha çok yapılacak şeyler var. Şu anda dağıtılan hibelerden azami düzeyde faydalanmamız lazım. Son dönemlerde hükümetimizin de birçok alanda kredilendirmeleri oldu. En son biliyorsunuz, KDV oranları iki alanda düşürüldü ki bu çok önemli bir katkı. Bunlardan azami düzeyde faydalanmak lazım. Bu nedenle bizlere ne düşüyorsa belediye, kaymakamlık ve ilçe tarım teşkilatımız olarak sizlerin emrinizdeyiz. Yeni yapılacak tarımsal tesisler, hayvancılık barınakları gibi tıkandığınız her noktada bize gelin, elimizden gelen ne varsa bunları gidermeye çalışalım."

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin de Türkiye'nin dünyanın en önemli coğrafi bölgesi içerinde olduğunu, üretilen ürünlerin satılabileceği nüfus yoğunluğu olan pazarların hemen yakınında bulunduğunu dile getirdi.

Ülke olarak hem ihracat hem de ithalat yapılması gerektiğini ifade eden Sezgin, "Elbette hem alacağız hem satacağız. Yani artık dünyada ekonomi bu. Biz neyi daha iyi üretip satabilirsek ve daha çok döviz kazanabilirsek, ülkemiz için zenginlik olacak" dedi.

Toplantıya, Akşehir Ziraat Odası Başkanı Aziz Bingül, Akşehir Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Hüseyin Kılboz, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahri Karaman, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.