Aksaray Üniversitesi'nde Yeni Yatırımlar Hız Kazanıyor

Aksaray Üniversitesi'nde Yeni Yatırımlar Hız Kazanıyor

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) gelişmiş bir kampüse sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, yapılacak yeni yatırımlar ve eksik binaların tamamlanmasıyla üniversitenin biraz daha büyüyeceğini söyledi. Rektör Prof. Acar,...

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) gelişmiş bir kampüse sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, yapılacak yeni yatırımlar ve eksik binaların tamamlanmasıyla üniversitenin biraz daha büyüyeceğini söyledi.

Rektör Prof. Acar, devam eden ve başlamak üzere olan inşaat çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Mühendislik Fakültesi ve Eğitim Fakültesi için ikinci etap bina çalışmalarıyla tribün inşaatının bir süredir devam ettiğini ve ciddi bir yol aldıklarını kaydeden Rektör Prof. Acar, İslami İlimler Fakültesi binası ve Rektörlük binası inşaat çalışmalarının ise başladığını söyledi.

Yeni yatırımların bazı detaylarını paylaşan Rektör Acar, “Rektörlük binası üniversitemizin en çok ihtiyaç duyduğu binalardan birisidir. Yatırım programımızda yer aldığı gibi yeni Rektörlük binası için inşaat çalışmaları kısa zaman önce başladı. 14 bin 400 metrekare büyüklüğe sahip olacak olan Rektörlük binası, tüm idari birimleri kapsayacak.” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Derslik ve Amfi Blokları inşaatında ise ihale aşamasına gelindiğini anımsatan Prof. Dr. Acar, “Yapılacak yeni bloklarla fakültemiz fiziki olarak genişlemiş olacak ve yer problemi ciddi ölçüde çözülecek.” diye konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Acar, ASÜ’nün gelişmesi, büyümesi ve adından söz ettiren bir üniversite haline gelmesi için çalıştıklarını, bunu büyük ölçüde başardıklarını, başarıyı daha da geliştirmek azminde olduklarını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.