Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ne Yeni Yatırımlar

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ne Yeni Yatırımlar

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Aksaray Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Ataklı başkanlığında yapıldı. Toplantıda, 5 ayrı yatırımcıya 107 kişinin daha istihdam edileceği 50 bin metrekare yer...

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Aksaray Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Ataklı başkanlığında yapıldı. Toplantıda, 5 ayrı yatırımcıya 107 kişinin daha istihdam edileceği 50 bin metrekare yer tahsis edildi.

OSB Bölge Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya Aksaray Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Şahin Yazgı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ile OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar katıldı.

Toplantı sonunda açıklama yapan Vali Şeref Ataklı, çeşitli sektörlerden 5 ayrı yatırımcıya, mevcut OSB’den 50 bin metrekare yer tahsisi yaptıklarını söyledi. Sağlık, itfaiye ve sosyal tesis ihtiyaçları ile değerlendirmelerde bulunarak önemli kararlar aldıklarını belirten Vali Ataklı, "Sağlık ocağı ihtiyacını karşılama amacıyla mevcut bir yerimiz vardı. Burada sağlık ocağı yapımına karar verdik. Bunu en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Yine OSB’nin ihtiyacı olan itfaiye binası ve itfaiye araçlarının temini konusu görüştük. İtfaiye binamızın ihalesi önümüzdeki ayın ilk haftasında gerçekleştirilecek. Bir tanesi küçük ve bir tanesi büyük olmak üzere son model donanımlı iki itfaiye aracı temin edeceğiz." dedi.

Lokanta, kafe, dinlenme yerleri yapımı için alanlar belirlendiğini ifade eden Vali Ataklı, "Bu konuda gerekli olan binaları da yapma kararı aldık. Bunları en kısa zamanda gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Şahin Yazgı da verimli geçen toplantı sonunda önemli kararlar aldıklarını söyledi. Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nden OSB’ye ulaşımın sağlandığı yolda, belediye, OSB ve Özel İdare işbirliğinde bir çalışma yapılacağını ifade eden Başkan Yazgı, 6 kilometrelik çift yolun bir tarafının sıcak asfalt olduğunu, diğer tarafa da sıcak asfalt döküleceğini kaydetti.

Ticaret Sanayi Odası Başkanı OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Koçaş ise "Aksaray OSB’ye çok ciddi yatırım talepleri var. Aksaraylı hemşehrilerimize sesleniyoruz. Geç olmadan yatırım yapsınlar. Bu yatırımlardan zarar etmeyeceklerine ben TSO başkanı olarak kefil oluyorum." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.