Akreditasyon uygulamasına karşıyız

Akreditasyon uygulamasına karşıyız

Ankara Gazeteciler Cemiyeti ile Uluslararası Gazeteciler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Özgürlük için basın projesi’ İç Anadolu Komitesi toplantısı Özkaymak Otel’de gerçekleştirildi

Toplantıya Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, yerel gazetelerin genel yayın yönetmenleri, yazı işleri müdürleri ve gazeteciler katıldı. Kahvaltı ikramının ardından bir açıklama yapan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, proje kapsamında 7 ayrı bölgede komiteler kurulduğunu ifade ederek, “İç Anadolu komitesinin merkezi ise Konya olarak belirlendi. Komite başkanı olarak ben görev aldım. Komitede sivil toplum kuruluşlarından, üniversitelerden ve çeşitli örgütlerden temsilciler yer alıyor. Karaman’dan da bir temsilci var” dedi.

Basın özgürlüğü konusunun her zaman tartışılan bir konu olduğunu belirten Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti: “Son dönemde oluşan terör olayları, gezi ile başlayan süreçten sonra biraz daha bizim için sorunlar olmaya başladı. Bu tür haberlerin yapılıp yapılmamasının doğruluğu tartışılır oldu. Bu yüzden üzerimizdeki baskılar biraz daha arttı. Yayın yasakları konuldu. Doğrular ve yanlışlar kişiye göre değişiyor. Yine terör ile ilgili yapılan haberlerde, ‘Terörün reklamı mı yapılıyor?’ konuları konuşuluyor. Gazete yazarlarının yazdıkları yazılar nedeni ile işten çıkarılması da basın özgürlüğünün önündeki bir engel olarak karşımıza çıktı. Akreditasyon konusu yeniden son dönemlerde gündemimize girdi. Biz basına akreditasyon uygulanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Gazeteci arkadaşlarımızla yapılan görüşmelerde oluşan ve 7 bölgenin oluşturduğu raporlar Ankara’da tek rapor haline getiriliyor. Bu rapor ‘Özgürlük için basın projesi’ kapsamında değerlendirilecek.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

2-1.20150815102325.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.