AKP'li Selçuk Özdağ: Anketler iç açıcı değil

AKP'li Selçuk Özdağ: Anketler iç açıcı değil

AKP Manisa eski Milletvekili Selçuk Özdağ, çok ciddi bir ekonomik krizin olduğunu ve anketlerin AKP adına iç açıcı olmadığını söyledi.

AKP’nin Manisa eski Milletvekili Selçuk Özdağ’ın, Enpolitik’te kalema aldığı yazısında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

“Çok ciddi bir ekonomik kriz var, bunu görmezden gelmek bu gerçeği ortadan kaldırmaz” diyen diyen Özdağ, "Sefalet nasihatle veya dini telkinle bastırılamaz" ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimlerine de değinen Özdağ, "Dost acı söyler" başlıklı yazısında partisine anket uyarısında bulunurken, "Bunları niye yazıyorum, önümüzde önemli bir seçim var. Anketler iç açıcı değil. Bugün sokakta en çok ekonomik kriz konuşuluyor. Bu ülkenin insanlarının imkanları bu kadar pahalılığı kaldırmaya müsait değil" değerlendirmesinde bulundu.

AKP'nin inandırıcılığını yitirdiğini söyleyen Selçuk Özdağ, "Liyakatin yerini -tek meziyeti- alkış çalmak olan kişiler aldı" dedi.

Özdağ'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Çok ciddi bir ekonomik kriz var, bunu görmezden gelmek bu gerçeği ortadan kaldırmaz. Gözleri kapatınca gerçekler yok olmuyor. Doğru olan, görmezden gelmek değil, gerekli tedbirleri almak,vatandaşın bu krizden ezilmeden çıkmasını sağlamaktır. 

***

Bunları niye yazıyorum, önümüzde önemli bir seçim var. Anketler iç açıcı değil. Sefalet nasihatle veya dini telkinle bastırılamaz. Peygamber efendimiz, küfürle fakirlik neredeyse bir arada yazılacaktı, demiştir. Fukaralık o kadar ağır sonuçlar doğuran bir şeydir ki insanı Allah'a isyana kadar götürebilir. Kimse -ben bunun önünde- dururum diyemez. 
Bugün sokakta en çok ekonomik kriz konuşuluyor. Bu ülkenin insanlarının imkanları bu kadar pahalılığı kaldırmaya müsait değil. Ancak, vatandaşı rahatsız eden aşağıdaki daralmanın yukarı yansımamasıdır. Türk insanı merttir, her türlü, yokluğa,sıkıntıya tahammül eder. Ama başındakilerin de aynı sefaleti, yokluğu paylaşmasını ister. Kendisi açken yöneticilerinin hayat tarzlarından hiç taviz vermemelerine katlanamaz. Eğer kemerler sıkılacaksa önce ülkeyi yönetenlerin topluma örnek olmaları gerekir. Vatandaş bunu görmezse istismar edildiğini, siyasetin yanlışlarının faturasının kendisine kesildiğini düşünürüz. Ve tabi bunu kabullenemez. 

AK parti uzun yıllar bir inandırıcılık sorunu yaşamadı. Ancak son yıllarda bu inancın gittikçe aşındığını görüyoruz. İnandırıcılığın devamı sözle eylem arasında bir uyumun varlığına bağlıdır. Sözüyle ameli örtüşmeyenler toplumu kendilerine inandıramazlar.  Bu aşınma sürdüğü takdirde yerel seçimlerde beklenmedik sonuçlarla karşılaşmak mümkündür. Eskiden AK partide bir çok ikinci adamın varlığından söz edilirdi. Öne çıkan bir çok değerli isim vardı. Bugün ikinci, üçüncü, dördüncü adamlar bile kalmadı. Liyakatin yerini -tek meziyeti- alkış çalmak olan kişiler aldı."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum